Hlavní obsah

Šestým očkovacím místem v Kraji Vysočina bude od března poliklinika v Třešti

Foto: Pixabay.com

Hlavně aby bylo vakcíny dost…

Reklama

Třešťská poliklinika bude od pondělí 1. března šestým místem v regionu, kde se bude očkovat proti covidu-19. Dodávky vakcín by podle předpokladu kraje měly postupně stoupat.

Článek

Velké očkovací centrum v Jihlavě – Hruškových Dvorech by mělo být otevřeno 15. března a o dva dny později i očkovací centrum ve Žďáru nad Sázavou. Vyplývá to z dnešního jednání krizového štábu kraje. Třešťská poliklinika všechny náležitosti vyřídila vlastní iniciativou, očkovat tam bude možné pět dní v týdnu.

Pro očkování proti covidu-19 teď lidé chodí hlavně do nemocnic. První očkovací centrum mimo krajské nemocnice na Vysočině je v provozu od 17. února v Pelhřimově, kde funguje v kulturním domě Máj. V Třebíči je zázemí pro očkovací centrum připravené v kulturním domě Fórum, termín jeho otevření se podle náměstka hejtmana Vladimíra Novotného (ČSSD) ještě upřesňuje.

Na Vysočině bylo podle údajů, jež zveřejnilo Ministerstvo zdravotnictví, do středečního večera podáno přes 24 500 dávek očkovací látky. Novotný předpokládá, že včetně dneška to už bude okolo 25 000 dávek. Od března by podle údajů kraje měl být centrální registrační systém otevřený pro seniory od 70 let a pro skupinu pedagogů.

Očkování obyvatel od 80 let, kteří se zaregistrovali v centrálním systému, by na Vysočině mělo být dokončené v následujících dnech. Většina z nich už podle kraje dostala zvací SMS. Výjimkou je jen čekající skupina seniorů registrovaných pod očkovacím centrem havlíčkobrodské nemocnice. Tato nemocnice plánuje navýšit kapacity svého centra v příštím týdnu.

Reklama

Doporučované