Hlavní obsah

Severní Karolínou se prohnalo tornádo. Zanechalo za sebou spoušť a tisíce domácností bez elektřiny

Tornádo si vyžádalo také nejméně jednu oběť.Video: Veronika Krátká, AP

 

Reklama

Přes Severní Karolínu se přehnala silná bouře. Kalamita si vyžádala jednu oběť. Desítky tisíc obyvatel jsou bez elektřiny.

Článek

Tornádo poškodilo v Severní Karolíně několik domů a továren. Podle agentury AP hlásí úřady jednoho mrtvého. Osmačtyřicetiletého muže sedícího v autě usmrtil strom, který spadl na vůz a rozdrtil ho. Jiná vážná zranění hlášená nejsou. Několik desítek tisíc domácností zůstalo bez elektřiny.

Mnoho obyvatel se podle úřadů muselo vypořádat s poničenými domy. Některé přístupové cesty jsou k postiženým oblastem zablokované. Silnice jsou zaplavené nebo jsou na nich popadané stromy. Policie hlásí v důsledku kalamity zvýšený počet nehod na silnici.

Letiště ve městě Charlotte uvedlo na svém Twitteru, že muselo během bouře přerušit pozemní provoz. Dispečeři letového provozu byli dokonce nuceni na chvíli opustit řídící věž, aby se schovali do bezpečí.

The Washington Post uvedl, že bouře zasáhla ve městě Greensboro i místní televizní stanici. Na budovu udeřilo tornádo v průběhu živého vysílání. Zrovna v momentě, kdy meteorologové před živlem varovali diváky. Zaměstnanci tak museli přerušit vysílání a schovat se.

Reklama

Doporučované