Hlavní obsah

Severní Karolínu trápí obří komáři. Přemnožili se po ničivém hurikánu Florence

Po hurikánu Florence lidem v Severní Karolíně znepříjemňují život velcí komáři.Video: AP

 

Reklama

Po hurikánu Florence trápí obyvatele některých částí Severní Karolíny přemnožení komáři velkých rozměrů. Ti prý dokáží probodnout i dvě vrstvy bavlny a způsobují lidem zdravotní problémy.

Článek

Severní Karolína se ještě ani nevzpamatovala z řádění hurikánu Florence a tamní obyvatelé se musí vypořádat s dalším problémem – přemnoženými komáry. Takzvaný komár obtížný je až třikrát větší než v Česku nejznámější komár pisklavý.

Aby bylo možné v postižených oblastech dostat situaci pod kontrolu, požádal guvernér Severní Karolíny Roy Cooper o finanční pomoc ve výši čtyř milionů dolarů.

Videa a fotky velkých komárů lidé sdílí na sociálních sítích. Někteří to ale berou i s humorem, přemnožený komár se prý může stát novým státním symbolem.

Na jednom videu umístěném na sociální síti Facebook se dítě ptá ženy, proč fotí ty vosy. Žena odvětí, že se nejedná o vosy, ale o komáry.

Podle místních obyvatel roje komárů nepřišly ihned po hurikánu, ale tři až čtyři dny poté. Jiní popisují roje komárů jako „špatný sci-fi film”, píše na webu americký list The Huffington Post.

Hurikán Florence, který udeřil na východní pobřeží Spojených států minulý měsíc, si vyžádal přes čtyři desítky obětí a způsobil miliardové škody.

Reklama

Doporučované