Hlavní obsah

Severní Londýn je v módě. Arsenal stoupá tabulkou, Spurs pod Contem ožijí

Foto: Profimedia.cz

Harry Kane a Heung-Min Son slaví branku Spurs. Podaří se jim navázat na uplynulou sezonu, kdy patřili k nejlepším ofenzivním dvojicím?

Reklama

První listopadový týden v Premier League představuje pro manažery Fantasy vítanou příležitost, jak si vybudovat náskok před další reprezentační pauzou. Karel Tvaroh tentokráte vyhlíží Conteho ligovou premiéru na lavičce Spurs.

Článek

Soutěž o zájezd na anglickou Premier League ve virtuální hře Fantasy League, uspořádané ve spolupráci se sázkovou kanceláří Fortuna, stále pokračuje. Jedenácté kolo je za rohem. Nabídne hned několik atraktivních konfrontací. Šlágr kola přinese sobotní derby mezi domácím Manchesterem United s Manchesterem City.

Ostře sledovaný bude jistě i ligový debut Antonia Conteho na lavičce severolondýnských Spurs, kterým se v posledních týdnech výsledkově ani herně nedařilo. To Arsenal, největší rival Tottenhamu, se na rozdíl od Kohoutů týden co týden prodírá tabulkou vzhůru.

Ale zpátky k Tottenhamu. Proč by se díky Conteho nástupu mohli Spurs vrátit zpět do bojů o místa zajišťující účast v evropských pohárech?

Kane jako Lukaku

Pokud si Conte „sedne“ s klíčovými hráči Spurs, na čemž určitě pracuje hned od počátku čerstvého angažmá, v příštích týdnech se máme nač těšit. Jedním z důvodů, proč si Conte neplácl se Spurs už při letních námluvách, byla nejistota ohledně budoucnosti Harryho Kanea. Dnes ovšem víme, že Kane na své domácí adrese nějaký ten pátek ještě setrvá. A Conte kolem něj může budovat.

Conte je známý pro svou náročnost, cit pro detail, schopnost efektivně pracovat s hráči. Pokud byste se chtěli o tomto energickém trenérovi dozvědět více, klikněte zde.

Pro Conteho oblíbený herní styl se jeví sázka na Kanea (12,1 milionu liber), potažmo Heung-Min Sona (10,3 milionu liber) jako nejlepší možný tah. Conte totiž preferuje systém, ve kterém obvykle vyniká sehrané duo útočníků. V Interu Milán, svém předchozím působišti, Conte těžil z precizní souhry Romela Lukaka a Lautara Martíneze, tedy dvou hroťáků. Son a Kane z hlediska vzájemné součinnosti patří k nejlepším dvojicím světového fotbalu a Conte na tom ve Spurs postaví bytelné základy.

Okamžitý nástup

Ve čtvrtek zaznamenal Conte při svém debutu na lavičce Spurs výhru 3:2 v divokém zápase s nizozemským soupeřem Vitesse Arnhem. ​​Skóroval Son a Lucas Moura (6,4 milionu liber), Kane zaznamenal asistenci.

Není to poprvé, kdy Conte dovedl ve své nové funkci vplout na vítěznou vlnu okamžitě. Jeho první sezona v Chelsea se stala mistrovskou. Mimochodem, Conte se v roce 2017 stal vůbec prvním koučem, který kdy vyhrál Premier League s výchozím rozestavením 3-5-2.

Spurs nemají tak vysoké ambice jako Blues, nicméně v boji o pohárovou Evropu by Conte se svými svěřenci měl uspět. Prvních pět ligových duelů pod taktovkou italského kouče navíc Tottenham vyhlíží papírově hratelnější soupeře. Spurs čeká Everton venku, Leeds doma, Burnley venku, Brentford doma a Norwich doma. Protože Spurs zaznamenali katastrofální sérii, málokdo jim dnes věří. Investovat nyní do jejich největších příslibů se může Fantasy manažerům vyplatit skutečně dvojnásob.

A koho tedy vedle dua Son–Kane vybrat? Z Conteho preferované formace tradičně těží i zmiňovaní krajní halfbeci. Takový Sergio Reguilón (5 milionů liber) by mohl pod Contem výkonnostně vyrůst a stát se ještě mnohem produktivnějším halfbekem. Po vzoru Marcose Alonsa (5,6 milionu liber), jehož Conte pro Chelsea „objevil“, by se mohl Reguilón posunout do další výkonnostní dimenze.

Na pravé straně lze očekávat Emersona Royala (4,9 milionu liber), který odehrál ve čtvrtek stejně jako jeho parťák Reguilón celé utkání proti nizozemskému soupeři.

Záloha Gunners nezklame

Ze záložní řady, která bude klíčová pro plynulý přechod do útoku, by se dalo sáhnout po Tanguy Ndombelém (5,8 milionu liber), Giovani Lo Celsovi (5,9 milionu liber) a možná i po Dele Allim (6,4 milionu liber), jenž by mohl už poněkolikáté prožít osobní vzkříšení. Byť jsou Oliver Skipp (4,5 milionu liber) a Pierre-Emile Höjbjerg (4,9 milionu liber) vynikající defenzivní středopolaři, příliš bodů do Fantasy se od nich zřejmě nedočkáme, a tak jejich volbu příliš nedoporučuji. Ale zcela upřímně, mé důvěře se těší spíš středová formace konkurenčního Arsenalu, která v posledních týdnech baví.

Albert Sambi Lokonga (4,8 milionu liber), Emile Smith Rowe (5,6 milionu liber), Thomas Partey (5 milionů liber) nebo Bukayo Saka (6,3 milionu liber), to jsou borci, jimž bych se nestyděl poskytnout prostor v rámci 11. kola. Arsenal má formu a hraje doma s nováčkem z Watfordu, který okupuje až 16. pozici a svými dosavadními výkony zrovna nepřesvědčil.

A na závěr ještě jedno doporučení. V aktuálním ročníku Newcastle umožnil svým soupeřům už 30 gólových příležitostí, Norwich 27 a Manchester United 24. Pokud vlastníte obránce či brankáře z těchto celků, zbavte se jich. Naopak pokud váháte, jakými útočníky doplnit svou sestavu, zkuste někoho z tria Brentford, Manchester City (tady použijte záložníky) nebo Brighton, tedy tria nadcházejících soupeřů dosud nejpropustnějších obran.

V sobotu už ve 13:30 dojde k výkopu manchesterského derby, do něhož v roli favorita nastoupí hostující Citizens. Chelsea, dosavadní lídr tabulky, přivítá na domácí půdě Burnley od 16:00. Od 18:30 sobotní program uzavře duel mezi Brightonem a Newcastlem.

V neděli je na programu pro českého diváka nejatraktivnější duel od 17:30, kdy se utká West Ham United se třemi Čechy v kádru s rozjetým Liverpoolem, průběžně druhým celkem Premier League.

Uzávěrka Fantasy je pevně stanovena na pátek v 19:30 SEČ. Karel Tvaroh přeje všem manažerům hodně štěstí, pevné nervy a hlavně příjemnou zábavu.

Reklama

Související témata:

Doporučované