Hlavní obsah

Severočeská knihovna doručí knihy přes Zásilkovnu

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Reklama

Severočeská vědecká knihovna začala využívat služeb Zásilkovny. Registrovaní čtenáři si mohou nechat zaslat požadovanou publikaci na některé z výdejních míst Zásilkovny nebo na libovolnou adresu.

Článek

„Službu chce knihovna zachovat i po skončení protiepidemických opatření, mezi které patří omezení pohybu mezi okresy. V knihovně a na jejích pobočkách v Ústí nad Labem jsou nadále v provozu výdejní okénka,“ informovala Marta Vodná z knihovny.

Služeb Severočeské vědecké knihovny využívají nejen Ústečané, ale také studenti univerzity z jiných měst a obcí. K výdejním okénkům nemohou ani lidé v karanténě. „Službu bychom rádi zachovali v nabídce knihovny i do budoucna. Věříme, že i v době, kdy bude knihovna fungovat v normálním provozu, se najdou čtenáři, kteří rádi využijí možnost nechat si poslat knihy z knihovny přímo domů,“ uvedla ředitelka knihovny Jana Linhartová.

Čtenáři si knihy objednají prostřednictvím e-mailu na adrese zasilka@svkul.cz a už jen vyčkají na potvrzovací e-mail, že byla jejich objednávka předána Zásilkovně, která se postará o doručení na jimi vybrané místo. Tato služba je zpoplatněna, čtenáři zaplatí 100 korun při doručení na některé z výdejních míst a 150 korun, pokud si knihy nechají poslat na jimi vybranou adresu. Samotná platba probíhá dobírkou při převzetí zásilky. Podrobnější informace o fungování služby jsou na webových stránkách knihovny.

Výdejní okénka jsou v centru Ústí u vědecké pobočky ve Velké Hradební a u lidové knihovny v ulici W. Churchilla a také na jednotlivých pobočkách. Tam je nutné objednávat knihy telefonicky.

Vracet knihy lze nadále pomocí návratového automatu v pobočce ve Velké Hradební, případně je možné vypůjčené dokumenty zaslat do knihovny poštou. „Zároveň bychom chtěli připomenout, že výpůjční dobu dokumentů, na které není rezervace, si mohou čtenáři postupně prodloužit až na 90 dní,“ uvedla Linhartová.

Reklama

Doporučované