Hlavní obsah

Seznam.cz: Lukačovič svá média pro byznys nezneužívá

Zvláštní vyšetřování: Průlomové svědectví v kauze Čapí hnízdo. Slonková a Kubík vypátrali zmizelého Babišova syna. Co řekl Andrej Babiš mladší?Video: Seznam Zprávy, Vít Klusák, Filip Remunda

 

Reklama

Členové představenstva společnosti Seznam.cz Tomáš Kapalín, Ondřej Procházka a Pavel Zima se vyjádřili k vyjádřením šéfredaktora deníku MF Dnes.

Článek

Šéfredaktor deníku MF Dnes Jaroslav Plesl v reakci na pondělní investigativní pořad Televize Seznam Zvláštní vyšetřování nejdříve ve středu večer na sociálních sítích, později i v pátek ráno na komentářové straně deníku MF Dnes uvedl, že majitel společnosti Seznam.cz „zneužívá svá média pro vlastní byznysové zájmy“, že „vstoupil do stejného ringu“ a že „jeho soukromí bude propříště věc veřejná”.

Výhrůžky šéfredaktora deníku, patřícího do premiérova svěřenského fondu, ponecháme k posouzení kriticky uvažující veřejnosti. Společnost Seznam.cz pokládá nicméně za nutné vyjádřit se k osočení, že majitel společnosti zneužívá svá média pro vlastní byznysové zájmy.

Do portfolia společnosti Seznam.cz patří zpravodajské servery Novinky.cz a Seznam Zprávy, deník Právo, Televize Seznam a rádia Expres FM a Classic Praha. Obsah všech redakcí je na vedení společnosti i jejím majiteli zcela nezávislý, o čemž vypovídá i fakt, že členové představenstva byli s obsahem nového dílu Zvláštní vyšetřování seznámeni až po jeho oficiálním zveřejnění v Televizi Seznam a na webu Seznam Zprávy. Kontrolním mechanismem pro práci redaktorů není v případě médií Seznam.cz vedení či majitel společnosti, ale redakční rady, které přijímají veškeré podněty veřejnosti k práci redakcí. Tento přístup považuje Seznam.cz za jediný možný při tvorbě obsahu a takto by měla fungovat nezávislá média.

Seznam.cz není napojený na žádné veřejné rozpočty, jeho obchodní výsledky jsou výrazem svobodné vůle obchodních partnerů ve svobodné společnosti. Jsme hrdou českou technologickou firmou, jejíž produkty a služby využívají denně miliony lidí, kterým zlepšují a usnadňují život. Politický aktivismus nemá a nikdy nebude mít v obsahu redakcí společnosti Seznam.cz žádné místo.

Seznam.cz vyjadřuje podporu všem svým redakcím a je přesvědčený, že ochrana jejich poctivé a nezávislé práce je v zájmu nejširší veřejnosti.

Členové představenstva: Tomáš Kapalín, Ondřej Procházka a Pavel Zima

Reklama

Doporučované