Hlavní obsah

Seznam.cz se letos zapojí do Dne bezpečnějšího internetu

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Bezpečný pohyb v online světě patří mezi priority české internetové jedničky Seznam.cz. Proto se i letos firma přihlásila k iniciativě Den bezpečnějšího internetu. Ten se celosvětově slaví zítra, tedy v úterý 11. února.

Článek

Prioritou Seznamu je přinášet uživatelům unikátní, jednoduše ovladatelné a bezpečné služby. Jednou z nich je i Prohlížeč Seznam.cz – aplikace, kterou měsíčně využije přes 1,4 milionu aktivních uživatelů na počítačích a v mobilních zařízeních, je druhým nejpoužívanějším prohlížečem v Česku.

Díky funkci, na které spolupracuje s Českou obchodní inspekcí (ČOI) a několika českými bankami, měsíčně zablokuje přes 250 000 podvodných webových stránek. Například při vstupu na e-shop, který ČOI vede jako podvodný, uživatele na takovou skutečnost Prohlížeč Seznam.cz upozorní a doporučí mu vrátit se na domovskou stránku.

Prohlížeč také varuje před zadáváním hesla do nezabezpečené stránky bez šifrování HTTPS. „Měli jsme za to, že takových stránek už mnoho není, ale od června 2019 jsme tuto hlášku zobrazili ve více než 150 000 případech. I toto riziko je tudíž pořád velké,“ neskrývá překvapení Adam Raška, produktový manažer služby Prohlížeč Seznam.cz.

E-mail a jeho obsah v bezpečí

Denně přistupuje skrze seznamácký prohlížeč ke své e-mailové schránce zhruba 240 000 unikátních uživatelů, z čehož 55 000 lidí využije k ověření své identity dvoufázové přihlášení.

„Přeji si, aby toto číslo rychle rostlo, jelikož jde o jednu z nejkvalitnějších ochran účtu e-mailu, a tudíž i všeho, co se v něm nachází,“ dodává Raška.

Reklama

Doporučované