Hlavní obsah

Seznam slaví úspěch v Křišťálové Lupě. Ceny získal Jindřich Šídlo, Šťastné pondělí a Mapy.cz

Připomeňte si speciál Šťastného pondělí: Jak se šel Jindřich Šídlo ptát vítězů Křišťálové Lupy, jak na to.Video: Šídlo Jindřich, Seznam Zprávy

 

Reklama

Známe vítěze Křišťálové Lupy. Osobností roku se stal Jindřich Šídlo, jeho pořad Šťastné pondělí vyhrál i v kategorii Online video a nominaci proměnily i Mapy.cz.

Článek

Server Lupa.cz už potřinácté udělil ceny za nejlepší a nejzajímavější projekty českého internetu. Na čtvrtečním galavečeru byli vyhlášeni vítězové 15 kategorií, o kterých svými hlasy rozhodla veřejnost a odborná porota.

Seznam Zprávy byly nominovány v kategorii Zpravodajství a publicistika, tři nominace získal pořad Honest Guide autorů Janka Rubeše a Honzy Mikulky, o vítězství v kategorii Online video bojovalo i Šťastné pondělí Jindřicha Šídla, který byl zároveň nominován na Osobnost roku. Televize Seznam se dostala mezi osm aspirantů na cenu Projekt roku.

Kategorii Zpravodajství a publicistika nakonec vyhrálo DVTV Daniely Drtinové a Martina Veselovského. Seznam Zprávy skončily druhé. DVTV získalo i Cenu popularity.

Seznam.cz proměnil nominaci v kategorii Nástroje a služby se svým projektem Mapy.cz. V kategorii Online video zvítězil Jindřich Šídlo se svým Šťastným pondělím. Tato tvář Televize Seznam získala i cenu Osobnost roku. Šídlo tak poprvé proměnil letos již šestou nominaci v Křišťálové Lupě.

Internetovým obchodem roku je stejně jako loni Alza.cz a za veřejně prospěšnou činnost dostal Lupu web Paměťnároda.cz. Projektem roku se stala hra českých vývojářů Kingdom Come: Deliverance.

Kompletní výsledky:

Hodnocení odborné poroty:

Projekt roku: Kingdom Come: Deliverance

Osobnost roku: Jindřich Šídlo

Globální projekty českých tvůrců: Windy

E-commerce inspirace: Footshop

Marketingová inspirace: Rekola – Libeňský most

Obsahová inspirace: Forbes Espresso

Veřejně prospěšná služba – cena České televize: Pamětnároda.cz

Anticena: Mobilní operátoři (předražená data pro veřejnost)

Hlasování veřejnosti:

Cena popularity: DVTV

Internetové obchodování: Alza.cz

Nástroje a služby: Mapy.cz

One (wo)man show: Jiří Ovčáček – unofficial

Online video: Šťastné pondělí

Zájmové weby: Databazeknih.cz

Zpravodajství a publicistika: DVTV

Reklama

Doporučované