Hlavní obsah

Seznam Zprávy na léto plánují pokračování podcastu České podsvětí

Foto: Seznam Zprávy

Od divokých devadesátek se autoři přesouvají k sofistikovanějším formám českého zločinu po roce 2000.

Reklama

Článek

Josef Klíma, youtuber Adam Miklica a audio tým Seznam Zpráv připravují druhou sérii podcastu České podsvětí. Devět nových dílů se věnuje tenké hraně zákona po miléniu. Druhá série má premiéru 5. července.

Na pokračování podcastu spolupracuje audiotým Seznam Zpráv opět s tvůrci ze Storylab Audio, kteří stáli i u první série Českého podsvětí nebo u nedávno uvedeného příběhového podcastu Seznam Zpráv z prostředí byznysu Černá čísla.

„České podsvětí je z pohledu čísel i ohlasu naším nejúspěšnějším podcastem. Sázka na propojení zkušeného novinářského matadora Pepy Klímy a mladého talentu Adama se vyplatila, takže jsme se rozhodli v populárním příběhovém audiopořadu pokračovat. Formát ale samozřejmě rozvíjíme dál,“ říká ředitel divize zpravodajství a rádií Seznam.cz Jakub Unger.

Od českých divokých devadesátek se Klíma s Miklicou přesouvají k tuzemským kauzám, které se odehrály už v novém tisíciletí. „V nové sérii se Adam z role učedníka více posouvá do role vypravěče a kauzám dodává aktuální kontext. Přece jen od první série uběhl rok a hlavně je u Adama patrný vypravěčský vývoj. Výzvou bylo opustit knižní předlohu Zločin, jak ho pamatuju, která nám byla dostupná během první série,“ říká režisér Damian Machaj.

Připomeňte si první sérii Českého podsvětí

Devět nových dílů zahrnuje příběhy o Tomáši Pitrovi, Švábově gangu, metanolové kauze nebo prorůstání zločinu do justice a státní správy.

České podsvětí je dosud nejposlouchanějším podcastem Seznam Zpráv – první série dosud zaznamenala přes 1,1 milionu poslechů, přičemž 820 tisíc poslechů bylo v podcastových aplikacích a 288 tisíc na webu Seznam Zprávy. Loni také obsadila třetí místo v podcastové kategorii Křišťálové Lupy.

Seznam Zprávy v současnosti publikují více než 10 podcastů, připravují i audioverze vlastních článků. V nedávné anketě Podcast roku byl prvním místem v kategorii Sport oceněn fotbalový podcast Angličan Jiřího Hoška.

České podsvětí. O tenké hraně zákona v novém miléniu

Josef Klíma a Adam Miklica v pokračování úspěšné podcastové série. Z podsvětí je spíš polosvět, zločin infiltruje stát a balancuje na hranici zákona.

Každé pondělí na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Vyrobilo Storylab Audio ve spolupráci s audio týmem Seznam Zpráv. Producent a režie: Damian Machaj. Scénář: Lucie Kryzová. Dramaturgie: Dan Moravec. Mix zvuku a hudba: Ivan Horák a František Šec. Rešerše: Anežka Čermáková a Dávid Pásztor.

Vaše názory, návrhy, otázky, stížnosti nebo pochvaly nám můžete posílat na adresu audio@sz.cz. Další podcasty Seznam Zpráv si poslechněte zde.

Reklama

Doporučované