Hlavní obsah

Rozjíždíme SZ Byznys: silné zpravodajství, ekonomické analýzy i nové Studio Burza.

Doba covidová: takto to vypadá při ranní poradě nové ekonomické redakce - radíme se online.

Reklama

K původním zákulisním zprávám přibydou hloubkové analýzy, Byznys TV i autorské reportáže ze života české ekonomiky.

Článek

Nová autonomní sekce SZ Byznys nabídne detailní pohled do dění v českých firmách, autorské analýzy aktuálních ekonomických trendů a také inovovanou Byznys TV vysílanou online ze Studia Burza. Velký prostor pak dostanou zprávy o „byznysu budoucnosti“ – tedy o technologických firmách, start-upech a mladých vizionářích. Denně tak nově vzniknou desítky článků, které budou mít vlastní dedikovanou pozici v boxíku Seznam Zpráv na domovské stránce Seznamu. Větší vizibilitu budou mít ekonomická témata i přímo na webu.

SZ Byznys bude stavět na dlouholetých znalostech předních ekonomických novinářů. Vedení týmu se ujal Jaroslav Mašek, mezi desítkou autorů, kteří se budou na obsahu podílet, jsou například Zuzana Kubátová, Zuzana Hodková, Petra Krmelová, Petr Holub, Markéta Bidrmanová či datová novinářka Kateřina Mahdalová.

„Očekávám, že se SZ Byznys rychle propracuje do role lídra ekonomického zpravodajství v Česku,“ říká Jakub Unger, ředitel divize Zpravodajství a rádií, a dodává: „Rozhodli jsme se investovat do ekonomického zpravodajství, protože nyní vidíme na trhu příležitost. Lidé se ještě silněji než dřív odklánějí od tradičních médií směrem k internetu. Zároveň víme, že od nás tento obsah očekává primární cílová skupina Seznam Zpráv – lidé s vyšším vzděláním, v řídících pozicích či úspěšní malí i velcí podnikatelé.“

Byznysový tým Seznam Zpráv dále tvoří zkušení novináři i začínající redaktoři - například Silvie Friedmannová, Eva Moniová, Karolína Štuková, Iva Špačková, Naděžda Kubalíková, Sofie Krýžová, Jiří Vokřál, Adam Frolík, Jan Marek, moderátoři Anita Plasová a Oliver Sálus či šéfeditor rubriky Michal Strnad. Tým sestavil Zdeněk John.

„Postavili jsme výborný redakční tým. Je pro mě zárukou, že stejně jako jsou Seznam Zprávy synonymem kvalitní a nezávislé novinařiny, bude náš nový SZ Byznys dobrou adresou pro všechny, které zajímají důležité informace z ekonomiky,“ uvedl ředitel divize Jakub Unger.

Reklama

Doporučované