Hlavní obsah

Máme nové podcasty. Kromě našeho webu SZ.cz jsou k poslechu i na Spotify či Apple Podcasts

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Seznam Zprávy představují čtyři vlastní podcastové pořady. Lidé je najdou i v aplikacích třetích stran.

Článek

Zpravodajský web české internetové jedničky Seznam.cz naservíroval svým uživatelům čtyři zbrusu nové podcastové lahůdky, které jsou dostupné nyní nejen v audio sekci na webu Seznamzpravy.cz, ale i v aplikacích Spotify a Apple Podcasts.

Podcasty představují zábavný, užitečný a variabilní formát, prostřednictvím kterého chtějí Seznam Zprávy čtenářům/posluchačům dopřát kvalitní obsah i mimo web Seznam Zpráv.

Patří mezi ně fotbalový podcast Angličan Jiřího Hoška, jenž si pravidelně zve hosty včetně třeba Jaromíra Bosáka nebo Jindřicha Šídla, kteří srdcařsky rozebírají výkony „svých“ klubů v Premier League i zákulisí anglické ligy. Reportéři Lucie Stuchlíková a Václav Dolejší v politické talk show Vlevo dole odhalují informace z nejvyšších pater české politiky. Jan Kordovský každý pátek osobitě shrnuje události týdne a přináší rozhovory nejen s reportéry ze Seznam Zpráv, ale i s odborníky zvenku v podcastu Stopáž. Redaktorky Eva Soukeníková a Jolana Humpálová ze zahraniční redakce připravují v pořadu Checkpoint každý týden desetiminutový rozbor zahraničních událostí s odborníky z Česka i ze světa.

Foto: Seznam Zprávy

Tvorba čtyř vlajkových podcastů vzniká na Seznam Zprávách od ledna 2020.

Podcasty, které tvoří Seznam Zprávy od ledna 2020.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem. Výhradně o Premier League. Každé úterý na Seznam Zprávách.

Vlevo dole

Politické kauzy, boje o vliv i šeptanda z kuloárů Sněmovny. Podcast Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího o zákulisí české politiky. Každý týden na Seznam Zprávách.

Stopáž

Uplynulý týden pohledem Jana Kordovského. Domácí kauzy, zahraniční politika, design a technologie. Rozhovory s redaktory Seznam Zpráv i experty zvenčí. A vždy něco navíc. Každý pátek na Seznam Zprávách.

Checkpoint

Každotýdenní desetiminutovka o tom nejzajímavějším z aktuálního světového dění. Podcast Jolany Humpálové a Evy Soukeníkové ze zahraniční redakce Seznam Zpráv.

„Záměrně jsme v podcastech promíchali naše známé novináře s mladými talenty. Spojuje je, že mají pro tento formát zapálení a sami ho pravidelně konzumují. Chceme naše posluchače provázet od pondělí do pátku a v naší podcastové nabídce odrážet tematickou i osobnostní pestrost Seznam Zpráv,“ říká ředitel divize Zpravodajství a rádií Jakub Unger.

Na rozvoji podcastové produkce se podílí digitální tým Hany Němečkové se zkušeným editorem Robertem Candrou (dříve pracoval v Českém rozhlase či Forbesu) a Janem Kordovským, který působí také jako spoluautor pořadu Šťastné pondělí. Od startu audioprodukce na Seznam Zprávách v lednu 2020 zaznamenaly hlasové stopy v článcích 320 tisíc přehrání.

Zmíněné podcasty najdou lidé nově na Spotify a Apple Podcasts. Rozhovory a audiovýstřižky, které se na webu Seznam Zpráv publikují, se do aplikací Spotify a Apple Podcasts neplánují dávat. Rozhovory se dobře poslouchají právě jako doplněk k článku a je to ideální „bonusový“ materiál pro čtenáře.

Reklama

Související témata:

Doporučované