Hlavní obsah

Seznam Zprávy v novém. Rozjíždíme velké investigace, komentáře i byznys

Jiří Kubík
šéfredaktor

Tváře Seznam Zpráv vám ve videu představují proměnu webu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Milé čtenářky, milí čtenáři, vítám vás na stránkách Seznam Zpráv, které po třech letech fungování prošly revoluční proměnou. Nabízíme nový obsah s řadou nových tváří. Také máme novou barvu a zbrusu nové logo. Proč to všechno?

Článek

Posilujeme a zdůrazňuje to, v čem chtějí být zprávy od redakce Seznamu jedinečné: být zdrojem původních informací, nezávislé investigace a originální publicistiky, včetně zbrusu nových videoformátů.

Hned v prvních dnech vám nabídneme výsledky našeho mnohaměsíčního investigativního projektu, který se zabýval velmi neradostnou situací v péči o seniory. Přečtete si velký profil nejbohatšího Čecha Petra Kellnera a také rozhovor s jedním z jeho nejbližších spolupracovníků a menšinovým akcionářem PPF.

Vyzpovídáme také novinářku Noru Fridrichovou či herce a bojovníka smíšených bojových umění Jakuba Štáfka. Od teď každý všední den vám nabídneme rubriku Střední Evropa o tom, co se děje a čím žijí v okolních státech. Připravujeme pro vás interaktivní projekt o proměně české přírody…

Chystáme pro vás obsah, který – věřím – jinde nenajdete.

Odkaz na noviny zlaté éry

Nová podoba vedle toho podtrhuje naše silnější zaměření na byznys a také analytické texty a komentáře, které dostávají prostor na nepřehlédnutelné pozici na naší hlavní stránce, na homepage. Tady se budete setkávat například s texty Jana Lipolda, Jindřicha Šídla, Miloše Čermáka a dalších známých publicistů.

Nový prostor mají také obrazové a audiovizuální materiály.

Pro moderní a plně funkční web jsme zvolili design s elegantním retro odkazem na tradiční čtení novin. A z toho vychází i zbrusu nové logo.

Přehledný průvodce novým webem Seznam Zprávy:

+6

V internetovém prostředí chceme být tím, čím bývaly ve zlaté éře tradiční, nezávislé noviny: nosičem původního obsahu od novinářů, kteří jdou do hloubky, přinášejí témata důležitá pro život svých čtenářů, kontrolují mocné a nebojí se pátrat a ptát, dokud nedostanou jasné odpovědi.

Investigace, byznys, komentáře…

Na své titulní straně nabízejí Seznam Zprávy tři hlavní zpravodajské sekce, kde vedle našich osvědčených autorů působí i novináři, kteří k nám přestoupili z jiných médií: domácí (nově s Tomášem Perglerem a Jiřím Pšeničkou), byznys (posílený o Michala Strnada, Evu Moniovou či Naďu Kubalíkovou) a zahraničí (tým Jiřího Hoška doplnil Filip Harzer).

Výraznou posilou Seznam Zpráv je také reportér Janek Kroupa, který v investigativním týmu brzy přivítá další novinářské osobnosti.

Vedle psaných článků vám budeme na našem webu přinášet i audiovizuální obsah. Nadále se budete setkávat s úspěšnými formáty, jako je Šťastné pondělí Jindřicha Šídla, Záhady Josefa Klímy, Magazín Byznys se Zuzanou Kubátovou a dalšími autory, Honest Guide Janka Rubeše či nahrávky rozhovorů s klíčovými osobnostmi.

Šťastné pondělí i nové videoprojekty

Tým šéfdramaturga Petra Kubici navíc připravuje řadu nových videoreportáží a dokumentů, na nichž se bude podílet například Alžběta Trojanová nebo Jaromír Bosák.

Proměnou prošlo i vedení redakce Seznam Zpráv. Mými nejbližšími kolegy jsou Zdeněk John, Simona Holecová a Jiří Hošek.

Mám navíc tu čest vám představit i svou investigativní sérii Ve stínu, kde budeme s redaktory Seznam Zpráv rozplétat i vaše případy a budeme je řešit až na nejvyšších patrech.

Ať se vám u nás líbí a máte vždy důvod se vracet!

Jiří Kubík, šéfredaktor Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:
Editorial

Doporučované