Hlavní obsah

Seznámení s manželem? Obsadil mě do role prostitutky. S Veronikou Khek Kubařovou v zákulisí divadla i na sjezdovce

„Pocházím z Rakovníka, první angažmá jsem měla v Boleslavi, i na horách nechci být mezi davy lidí, miluju klid," vysvětluje Veronika Khek Kubařová, proč si oblíbila malé středisko pod Špindlerovým Mlýnem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Do Dejvického divadla, kde se na lístky stojí fronta přes noc, ji doporučil Ivan Trojan. A Veronika Khek Kubařová si ve specifickém generačním souboru zpočátku nepřipadala moc „Dejvická“. Jak se tam jedna z nejobsazovanějších mladých hereček cítí teď? A kam si jezdí odpočinout?

Článek

Když si ji vybral Jiří Suchý do Semaforu, připadala si jako ve snu. Dívenka z Rakovníka se sice dostala na vysněnou konzervatoř, ale moc nepočítala s tím, že herectvím se někdy uživí. A Praha? Občas sem zajela s babičkou do Kotvy.

Dnes má za sebou role v Rafťácích, Ženách v pokušení, Mém vysvlečeném deníku, Lidicích… A momentálně září v úspěšné komedii Ženy v běhu. Navíc je uznávanou divadelní herečkou. Po hostování v Semaforu následovalo angažmá v Městském divadle Mladá Boleslav, kde hrála prostitutky i Julii v Romeovi a Julii a Markétku a Mistrovi a Markétce. „Nebo Zuliku ve Stakonickém dudákovi, kterou kdysi hrála moje babička v loutkovém divadle v Kutné Hoře,“ vzpomíná Veronika.

Intimní zpověď Veroniky Khek Kubařové.Video: Seznam Zprávy

V Boleslavi se seznámila se svým mužem Pavlem Khekem, pověstná jiskra ale přeskočila až v Městských divadlech pražských. Nápad angažovat ji v Dejvickém divadle, jehož soubor o nových členech hlasuje, dostal Ivan Trojan. „Na konkursu k televiznímu filmu Dívka a kouzelník jsme se s režisérem Jurajem Herzem shodli, že byla nejlepší, tak v něm pak se mnou hrála. Když jsme v divadle hledali mladou holku do Racka, doporučil jsem ji,“ říká.

To, že polovina vstupenek na další měsíc je vyprodaná během pár minut na internetu a kvůli druhé polovině jsou diváci ochotní nocovat před divadlem, je pro Veroniku zavazující. „Jednou jsme odcházely s Lenkou Krobotovou ze Zimní pohádky a viděly jsme před vchodem ty stany – od té doby, když mám blbej den, říkám si, že když tu lidi spí, aby se dostali do divadla, nemůžu být unavená.“

Mimo svůj divadelní svět Veronika vzala štáb Mých míst na lyžovačku. Těsně pod Špindlerovým Mlýnem zahnete doleva a jste v ráji. „Přední Labská. Stráň bez davů lidí. Tady jsem vyrostla, na podnikové chalupě od tátovy práce. Ráda jezdím do Vietnamu, Thajska nebo na Filipíny, ale Krkonoše jsou moje základna. Jsem zvědavá, jestli se tam něco změnilo,“ říká Veronika, když po letech vstupuje do chalupy. Tady nám její tatínek řekne, proč chtěl mít z dcery raději kuchařku než herečku.

Jakými sporty „nakazil“ Veroniku její manžel Pavel Khek, bývalý hokejista? Jaký význam měla pro Veroniku vinárna na mladoboleslavském náměstí a kašna v parku za divadlem? Proč považuje kolegu Matouše Rumla za bráchu? Jak se herečce, která měla chemii naposledy na základní škole, hraje v představení o nejúspěšnějším českém chemikovi, profesoru Holém?

Odpovědi nejen na tyto otázky najdete ve videu nahoře.

Pořad Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý od 20:00, následují Intimní zpovědi.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Televizi Seznam i na Facebooku.

Reklama

Doporučované