Hlavní obsah

Seznamovací byznys v Japonsku vylepšili o chirurgickou roušku

 

Reklama

Japonská seznamovací agentura přišla s novinkou. Díky chirurgické roušce lze potlačit první dojem a poznat charakter člověka.

Článek

Najít správného partnera nebo partnerku mnohdy není snadné. Japonská seznamovací společnost však přišla s novinkou, díky které mohou lidé najít svou spřízněnou duši. Klienti, kteří se do jejich seznamky přihlásí, musí přijít na tzv. „rychlé rande” s rouškou, aby zakryli svůj zevnějšek. Vyhnou se tak prvnímu dojmu, který může být často povrchní. Schůzka se navíc stane osobnější, protože přestanou vnímat vzhled protějšku a zaměří se na jeho charakter.

„Pro lidi, kteří chtějí uzavřít sňatek, je důležité, aby dobře znali osobnost a hodnotu svého partnera v rané fázi vztahu. Lepší, než aby s ním začli chodit jen kvůli tomu, jak vypadá. To je důvod, proč jsme se rozhodli použít chirurgické roušky," řekla Kei Matsumurová, vedoucí agentury Def Anniversary.

Tato seznamovací praktika se v různých podobách začala šířit už v roce 2010 napříč celou zemí.

Seznamovací byznys je v Japonsku považován za stále rostoucí odvětví. Stejně jako v jiných zemích jsou mladí lidé méně nakloněni pro vstup do manželského svazku a v Japonsku navíc klesá porodnost.

V moderní společnosti se stalo větším hitem randění přes internet než osobní setkání. Mnoho mladých lidí tvrdí, že mají velmi málo možností, kde by se mohli s někým seznámit.

Někteří dokonce tvrdí, že maska posílila jejich sebedůvěru: „Lidé, kteří se takto seznamují, hledají někoho s osobností, takže jsem se od začátku cítil sebejistě. Ženy mě nesoudily podle vzhledu, to byl nejspíš důvod, proč jsem s nimi komunikoval otevřeně a přítelsky,” řekl 28letý Yasumasu Kishi po tříhodinové akci, kde si povídal s osmnácti ženami.

Chirurgické masky se v Japonsku běžně nosí při nachlazení, aby nemocný nikoho nenakazil. Někdy si je vezmou i ženy, které nechtějí být viděny na veřejnosti bez make-upu.

Autorka: Barbora Kalátová

Reklama

Související témata:

Doporučované