Hlavní obsah

Sezonu odjel bez zaváhání, teď už se bude Plný soustředit jen na Dakar

Závody OffROAD Maraton 2017 skončily, tak vypadalo poslední kolo.

 

Reklama

Letošní seriál OffROAD Maraton dojel do finále.

Článek

V sobotu 11. listopadu na svatého Martina se motorkáři, čtyřkolkáři a autaři vyřádili na trati v Ředhošti. Na 150 motocyklů vyrazilo v osm hodin ráno na téměř tříkilometrovou trať s výjezdy i sjezdy. Trať byla hodně mokrá a koleje v blátě vyžadovaly jezdeckou zkušenost. Většina závodníků se s terénem nakonec popasovala a naplno si užila poslední závod. Jako první cílem profičel favorizovaný Petr Trávníček (Moto – Trávníček – Kovoděl – Janča) před Tomášem Coubalem (JM Motors).

Na finálovém startu čtyřkolek v 10:30 bylo živo. Dvouhodinový závod rozhodoval o všem. Vždyť výhrou pro nejlepší účastníky OffROAD maratonu je startovné na další vytrvalostní závod - Intercontinental Rally 2018. Ondřej Fišar (Quad Nová Paka) v absolutním pořadí vedl o pouhý kilometr před Martinem Miřejovským z Teamu Max II. Miřejovský měl navíc po sedmi závodech srovnané skóre s Jurajem Vargou (Varga Motorsports team). Cílovou pásku nakonec jako první proťal Juraj Varga. Miřejovský projel hned za ním se stejným počtem 34 kol.

Mezi 19 auty svoji neporazitelnost potvrdil Rostislav Plný (RP interiér), který tak zakončil domácí sezonu a už se plně věnuje posledním přípravám na Rallye Dakar.

Auta na trati vzájemně měřila síly a řidiči předváděli to nejlepší ze svého umění. Rostislav Plný měl na startu již jistý titul mezi speciály do litru, ale absolutní prvenství bylo v ohrožení. Nakonec vydržel suverénní tempo při nadšeném fandění diváků až do konce a ukořistil letos poslední celkové vítězství se 63 koly. Rozdílem osmi kol porazil druhý Andy motors racing team.

Reklama

Související témata:

Doporučované