Hlavní obsah

Sezónu po Gábině biatlon zvládl. Teď ale přijdou změny, říká biatlonista roku Krčmář

Biatlonovou korunu převzal po vládě Gabriely Koukalové Michal Krčmář.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

Český biatlon čekají po úspěšné olympijské sezóně změny v realizačnímu týmu. Zatím se ale na konkrétní jména čeká.

Článek

Sezóna po Gábině, tak pojmenoval uplynulý rok prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza. A ovládl ho Michal Krčmář, který zvítězil v anketě Biatlonista roku. Vítězka předchozích dvou ročníků ankety Gabriela Koukalová se na vyhlašování neobjevila. Její kontroverzní kniha popisující mimo jiné zákulisí českého biatlonu vzbudila velké emoce a čeští rezprezentanti se k ní stále nechtějí vyjadřovat.

Ocenění biatlonista roku získal Krčmář hlavně za stříbrnou medaili z olympiády v Pchjongčchangu. Ještě na pódiu ale věnoval vítězství v anketě reprezentační kolegyni Veronice Vítkové, která k olympijskému bronzu přidala i celkové osmé místo ve Světovém poháru.

„Získal jsem sice cennější kov, ale Verča ukazovala po celou sezónu kvalitní výsledky a určitě měla sezónu z celkového hlediska lepší než já,” řekl ke svému ocenění Krčmář.

Biatlon čekají před sezónou velké změny v realizačním týmu. Ondřej Rybář převzal cenu za trenéra roku, v pozici šéftrenéra ale končí. Jméno jeho nástupce zatím není známé. Rybář se posune do role manažera reprezentace.

Stále se hledá trenér žen a pokračovat nebude ani kouč mužů Michael Málek. Kdo ho nahradí, už reprezentanti vědí. Český biatlonový svaz ale zatím jméno neprozradil.

„Vrcholový biatlon je o malinkých detailech. V tuhle chvíli ještě úplně plány neznáme, takže si musíme počkat, co nám noví trenéři přinesou, ale určitě některé změny přijdou,” dodává k přesunům v realizačním týmu Krčmář.

Reklama

Doporučované