Hlavní obsah

Show Queen Relived by Queenie pořadatelé odložili na příští rok

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Show nazvanou Queen Relived 2020 by Queenie, která se měla konat 11. a 12. září a 21. prosince v pražské O2 areně, přesunuli pořadatelé na příští rok. Nové termíny všech tří koncertů jsou 3. až 5. září 2021.

Článek

Důvodem rozhodnutí přeložit vystoupení je bezpečnostní opatření, podle kterého nemohou být na hudební produkci žádní diváci na stání. ČTK o tom dnes za organizátory informoval René Kekely.

„My jich ve dvou dnech máme 5000 a nechceme je zklamat. Museli bychom jich 3000 posadit na plochu, některé přesadit a zbylou část poslat domů, a to opravdu nemůžeme. Nebylo by to etické, a to stejně jako nutnost posadit diváky v předních řadách na ploše před dva metry vysoké pódium. A o tom, že by se mnoho z naší show konalo na molech v centru haly, tedy za nimi, ani nemluvě,“ uvedl Michael Kluch, frontman Queenie.

„Variantu bez stojících diváků tak opravdu využít nemůžeme. Jelikož nám ani po úterním jednání bezpečnostní rady, ani po přímluvě pana premiéra neumožnili využít alespoň část diváků na stání, rozhodli jsme se spolu se zástupci O2 areny koncerty přeložit,“ dodal.

Držitelé lístků na původní termín 15. května, přeložený na 11. září, je nově mohou využít na show 3. září 2021, držitelé lístků z 16. května (12. září) koncert mohou vidět 4. září 2021 a držitelé lístků z 21. prosince mohou přijít 5. září 2021. Další informace budou zveřejněny na webu www.queenie.cz a na webu O2 areny.

Chystané show mělo nabídnout pódium vysoké 21 metrů, 55 metrů dlouhé a široké 33 metrů. Na přípravě a vytvoření show spolupracuje více než 20 lidí a asi deset nejrůznějších dodavatelů se stovkami zaměstnanců. Na vystoupení se mělo podílet více než 300 lidí mnoha profesí.

O revivaly britské rockové skupiny Queen je v České republice trvalý zájem mezi pořadateli i fanoušky. Nejznámějším revivalem Queen je právě soubor Queenie. Kapela ztvárňující i vizuálně tvorbu Queen má za sebou stovky koncertů. V dubnu 2018 měl v Divadle Radka Brzobohatého premiéru muzikál Freddie s Queenie v hlavní roli. Zpěvák Kluch byl za svůj výkon nominován na Cenu Thálie. Kluch se už dříve objevil v hlavní roli tanečního muzikálu Freddie - The King of Queen uvedeného v roce 2014 plzeňským Komorním divadlem. Inscenaci připravil jeden z nejvýznamnějších současných tvůrců českého tanečního divadla Libor Vaculík.

Reklama

Související témata:

Doporučované