Hlavní obsah

Šídlo se ptá Staňka. Televize zrušila kvůli rasismu svůj nejpopulárnější seriál. Přijde o desítky milionů dolarů

Roseanne Barrová a její seriálový manžel John Goodman.Video: Šídlo Jindřich, Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Po 20 letech se na obrazovky americké televize ABC vrátil legendární seriál Roseanne. A měl obrovský úspěch. Přesto ze dne na den skončil. Představitelka hlavní role Roseanne Barrová si v noci sedla k Twitteru a dala volný průchod svým názorům.

Článek

Když se seriál Roseanne před třiceti lety objevil poprvé, byla z toho prvotřídní senzace. V hlavní roli zdánlivě banálního sitcomu se poprvé objevila žena, dominantní matka a manželka, na níž visí celá tradiční americká rodina „modrých límečků“ odkudsi z předměstí v Illinois.

„Ten seriál milovala progresivní levice i feministky, dostal několik cen,“ říká novinář a komik Luděk Staněk. „A o třicet let později se z Connerových stala rodina, která zvolila Donalda Trumpa prezidentem.“ A z Roseanne Barrové, pětašedesátileté představitelky Roseanne, přesvědčená Trumpova fanynka. Což by televizi ABC vzhledem k číslům sledovanosti, která seriál „vyráběl“, až tak nevadilo. Na první díly letošní obnovené řady se dívalo 18 milionů diváků, na tu poslední něco přes deset.

Jenže Roseanne Barrová je hodně svérázná postava. Její pozdně noční výkřiky o Chelsea Clintonové, která se prý vdala za synovce George Sorose (pro přesnost: není to pravda), ještě vedení ABC přešlo. Když ale Barrová minulý týden nazvala na Twitteru poradkyni prezidenta Baracka Obamy Valerii Jarrettovou „opicí kříženou s Islámským státem“, byl konec. ABC úspěšnou show okamžitě zrušila. „V podstatě nemohli dělat nic jiného,“ říká Staněk.

Podívejte se nahoře ve videu na celý rozhovor o Roseanne, politické korektnosti dnešní Ameriky a o tom, jestli existuje dvojí metr na příznivce Trumpa a jiné hollywoodské hvězdy, které se posmívají přízvuku Trumpovy ženy a vulgárně urážejí jeho dceru Ivanku.

Pořad Šťastné pondělí Jindřicha Šídla sledujte každé pondělí ve 20 hodin na Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované