Hlavní obsah

Šíleně bohatí Asiaté. Po pětadvaceti letech první film západní produkce s čistě asijským obsazením

Šíleně bohatí Asiaté.Video: Mikuláš Pejcha

 

Reklama

Šíleně bohatí Asiaté zatím nemají známý datum české premiéry. V zahraničí se už stihli stát hitem.

Článek

Málokterý film byl tak očekávaný jako Šíleně bohatí Asiaté. A to nejen proto, že to je první film po pětadvaceti letech v západní produkci s čistě asijskými herci. Pro někoho jednoduchá romantická komedie, pro druhé očekávaná podívaná. Jedno je ale jisté, po necelém měsíci v amerických kinech se jedná o obrovský kasovní trhák, který už vydělal přes dvě stě milionů dolarů. A na miliony dolarů se dívali i diváci na plátně.

„Šperky za miliony dolarů od těch nejlepších zlatníků, jako například Carnegie. Však víte, tito osobní zlatníci vám na zakázku vyrobí ty nejlepší šperky pro hrstku sběratelů po celém světě,” říká producent a autor příběhu Kevin Kwan.

Cenností bylo na place tolik, že nejcennější šperky musely mít svou vlastní ochranku.

„Ano, ochranku jsme měli pro šperky a hodinky. Nechali jsme si přivézt starožitné hodinky Rolex Paul Newman Daytona přes půl zeměkoule, s jejich vlastním osobním strážcem, aby se objevily na tři sekundy, ani ne tři sekundy. Jednu sekundu na scéně. Nicméně to je cit pro detail, který Jon (Chu) chtěl ve filmu. Všechno je opravdické, protože jsme chtěli, aby i šíleně bohaté Asiaty film ohromil,” říká Kevin Kwan.

O čem ale vlastně film je, že je to takový blockbuster?

Newyorčanka Rachel souhlasila, že se svým možná budoucím manželem odletí do Singapuru za rodinou. Představovala si, že stráví příjemnou dovolenou ve skromném příbytku. Nick jí ale zapomněl říct několik detailů ze svého života. Třeba, že dům, ve kterém vyrůstal, je spíše zámek, nebo že v dětství cestoval soukromým letadlem častěji než autem.

Jakmile tedy Rachel vystoupí z letadla v Singapuru, změní se jí dovolená spíše v překážkovou dráhu. Nick je totiž jedna z nejlepších partií v zemi, a tak se Rachel musí vypořádat s intrikami a závistí Nickova okolí. Stará i nová garnitura bohatých se totiž snaží rozšiřovat svůj vliv a moc a Rachel jim do tohoto konceptu nezapadá. A lidé z okolí, kteří se snaží vyšplhat po společenském žebříčku vzhůru, jí taky zrovna nepomohou.

Více o filmu a o tom, jak jeho natáčení a premiéru prožívali samotní herci, se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované