Hlavní obsah

Angličané ve Wembley na remízu hrát nebudou. Co ale Češi?

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Kouč české reprezentace Jaroslav Šilhavý udílí pokyny při zápase evropského šampionátu proti Chorvatsku.

Reklama

Článek

Kdo skončí na Euru ve skupině D na druhém místě, neprohloupí, šeptají si před zápasem Česko-Anglie ve Wembley fandové obou táborů. Ti angličtí ale navíc nešetří kritikou ohledně ofenzivy svého mužstva. Co na to podcast Angličan?

„Angličani na remízu nebo přímo na druhé místo hrát nebudou. Jednoduše si to nemůžou dovolit vůči celé anglické společnosti, která po zápase se Skotskem a hubené výhře s Chorvaty pomalu ztrácí smysl pro humor,“ utrousil v podcastu Angličan publicista Luděk Staněk, jehož naopak humor živí. Při pohledu na kurzy sázkových kanceláří je ale prý v pokušení vsadit na Čechy.

Karel Tvaroh z posádky Angličana a béčka pražské Sparty očekává v úterý večer během první půle anglický nápor: „Bude ohromně záviset na tom, jestli bude zápas i na začátku druhé půle nerozhodný. Pokud ano, Anglie se ve jménu hesla safety first (bezpečnost nade vše) trochu zatáhne a nebude chtít dopustit pro ně ostudnou porážku.“ Tvaroh dodává, že Anglie je na taktizování příliš hrdá, kvůli již podrážděným fanouškům by si nějaký kalkul neměla dovolit. „Pro Česko by byl naopak dostatečný úspěch samotný postup z nabité skupiny z prvního místa.“

Hostitel Angličana Jiří Hošek připomněl poslední zápas mezi Českem a Anglií ve Wembley, kdy česká reprezentace už pod Jaroslavem Šilhavým schytala po vysloveně ustrašeném až zbabělém výkonu debakl 0:5. „Podle mého názoru je Anglie schopna nasázet Česku klidně i čtyři branky,“ hlásí Hošek.

Současně ale přiznává, že Anglie na mistrovství světa v Rusku v roce 2018 poněkud pragmaticky využila postupové matematiky a poslední zápas ve skupině s Belgií po průměrném výkonu prohrála. „Turnajem šla dál ze druhé příčky a přes Kolumbii a Švédsko dokráčela až do semifinále.“

V Angličanovi, který minulý týden v soutěži Podcast roku zvítězil v kategorii Sport, došlo také na neobvyklou chválu rozhodčích, kteří svými výkony pomáhají i pozitivnímu dojmu z celého šampionátu. Tedy alespoň doteď.

V nejnovější epizodě Angličana se dozvíte i to, jaké by mohlo být ideální složení záložní řady Anglie pro úterní zápas a proč je Harry Kane zatím málo vidět. Pusťte si ji v přehrávači v úvodu článku.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem, Jindřichem Šídlem a dalšími.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Poslouchejte každé úterý na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na twitterový účet @PodcastAnglican nebo přímo autorovi Angličana Jiřímu Hoškovi na e-mail jiri.hosek@sz.cz.

Reklama

Doporučované