Hlavní obsah

Silná exploze v Antverpách zničila tři domy, vyžádala si dva mrtvé a 14 zraněných

Silný výbuch v Antverpách zřejmě způsobil únik plynu (video: AP/SIGRID VERMEULEN).

 

Reklama

Stav jednoho zraněného je kritický, dalších pět lidí je ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Podle policie exploze nesouvisí s terorismem. Místo neštěstí záchranáři stále prohledávají. Je možné, že pod troskami jsou uvězněni další lidé.

Článek

Podle oficiální bilance si silná exploze v Antverpách na severu Belgie vyžádala dva mrtvé a 14 zraněných. Pět lidí utrpělo vážná zranění, jejich stav je ale stabilizovaný. Další zraněný je ve stavu kritickém a lékaři bojují o jeho život. Osm lidi utrpělo lehká zranění. Informoval o tom server listu La Libre.

Policie oznámila, že výbuch nesouvisí s terorismem. Podle místních médií byl příčinou exploze únik plynu.

Zveřejněné snímky z místa neštěstí ukazují, že výbuch zcela zničil průčelí tří domů. Poškozeny byly také sousední domy. V jednom ze zničených objektů byla restaurace a také byty.

Záchranáři z trosek vyprostili několik lidí a místo stále prohledávají týmy se psy. Je možné, že pod sutí jsou uvězněni další lidé. „V tuto chvíli tomu nic nenasvědčuje, ale nemůžeme nic vyloučit,” uvedl policejní mluvčí Wouter Bruyns.

Úřady se zatím oficiálně k příčině výbuchu nevyjádřily. Veřejnoprávní televize RTBF nicméně informovala, že explozi pravděpodobně plyn zapříčinil.

Reklama

Související témata:

Doporučované