Hlavní obsah

Silničáři bourají most několik dní poté, co prošel zátěžovým testem, prověrka byla prý jen na zkoušku

Video: Redakce Seznam, Seznam Zprávy

 

Reklama

Silničáři zbourají most na Plzeňsku mezi obcemi Holýšov a Staňkov. Ten přitom několik dní před demolicí úspěšně prošel zátěžovým testem. Za test ŘSD zaplatilo proto, aby si silničáři ověřili správnost odhadu jeho stavu.

Článek

Ředitelství silnic a dálnic se rozhodlo zbourat most na Plzeňsku, který před několika dny prošel zátěžovým testem. Most vydržel dvojnásobnou zátěž, než na kterou je konstruován. O jeho demolici ale podle mluvčího ŘSD bylo rozhodnuto už před samotným testem.

„Ještě před testem jsme rozhodli, že most budeme demolovat,” řekl Jan Rýdl, mluvčí ŘSD. Most podle silničářů neodpovídal stanovám svou šířkou, a proto se rozhodli ho zbourat.

Na otázku, proč tedy silničáři nezbourali most rovnou a vypláceli peníze na jeho prověrku, Rýdl odpověděl, že si tak chtěli ověřit správnost jejich odhadu, v jakém stavu se most opravdu nachází.

„Zátěžové testy pro nás byly strašně zajímavé,” řekl Rýdl s dodatkem, že silničáři ověřili, zda byly jejich odhady správné a zda „technický stav odpovídá skutečnému stavu”.

Na celé vyjádření mluvčího ŘSD k demolici mostu se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované