Hlavní obsah

Silničáři o víkendu kontrolují dělníky na D1. Nenašli ani jednoho

Opravy dálnice D1 provázejí vleklé potíže.Video: Tomáš Svoboda, Jan Kozel, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic zkontrolovalo úsek dálnice D1 u Humpolce, kde firma Geosan dostala příkaz k opravě vysypaných kaveren. Podle ředitelství se situace na místě nijak nezměnila. Podle aktuálních informací v sobotu ani v neděli nikdo na opravě vysypaných kaveren nepracoval.

Článek

„Kontrolní den byl v sobotu a k žádnému posunu po našem čtvrtečním příkazu nedošlo,” řekl mluvčí silničářů Jan Rýdl. ŘSD se chystá převzít iniciativu na staveništi v pondělí. Na dálnici je v úseku od 90. do 104. kilometru mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem kvůli rekonstrukci omezený provoz do dvou pruhů.

Sjízdnost hlavní dopravní komunikace, která spojuje Prahu s Brnem, v týdnu komplikovalo sněžení a tvořily se dlouhé kolony. Podle Kraje Vysočina způsobila kolaps nepřipravenost modernizovaného úseku právě mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem na zimní podmínky.

ŘSD uvedlo, že stát ukončí smlouvu se stavební firmou, pokud nepřeruší práce do 17. prosince. K tomuto datu stavbaři v listopadu dokončení letošních prací avizovali. „V pondělí dopoledne plánujeme tiskový brífink,“ řekl dnes Rýdl.

Zakázku za 1,75 miliardy korun na rekonstrukci dálnice mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem provádí sdružení tvořené italskou firmou Toto Costruzioni Generali a české stavební společnosti Geosan Group. Podle vyjádření firmy Geosan stavba nabrala zpoždění mimo jiné kvůli pozdnímu předání dvou stavebních povolení a nepředvídatelným podmínkám při budování středové kanalizace.

Reklama

Doporučované