Hlavní obsah

Silničáři po půlnoci zprovozní most přes Nové Mlýny

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Oprava mostu přes vodní nádrž Nové Mlýny končí, Ředitelství silnic a dálnic jej zprovozní po půlnoci z neděle na pondělí. Na svém twiterovém účtu to uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Oprava trvala tři čtvrtě roku.

Článek

„Na I/52 most Pasohlávky v neděli skončila poslední kontrola za účasti všech zúčastněných včetně silničního správního úřadu a Policie ČR. Most uvedeme do provozu minutu po půlnoci,“ uvedl Mátl. Doplnil, že tak končí uzavírka s nejhorším letošním dopadem na provoz v Jihomoravském kraji.

Už na začátku tohoto týdne se uskutečnila zátěžová zkouška mostu. Na jednotlivé plochy najelo šest naložených nákladních vozů o celkové tonáži 192 tun a silničáři měřili průhyb. Zkouška ukázala, že se konstrukce vrací do své původní polohy.

Stavba začala 11. března. Hotová musela být do konce roku. Výjimečná byla i tím, že část betonáže museli provádět potápěči. Cílem rekonstrukce bylo zajištění vyšší nosnosti mostní konstrukce.

Uzavírka mostu motoristům komplikovala jízdu mezi Brnem, Mikulovem a Vídní, jezdilo se totiž po okolních silnicích nižších tříd. Na jaře stavba větší problémy ještě nepůsobila, protože byly zavřené hranice. V létě však vznikaly na objízdných trasách kolony, protože po silnici mířilo na jih do Rakouska a Chorvatska množství turistů.

Reklama

Doporučované