Hlavní obsah

Silnice jako po válce, auta v Kalifornii skončila v obří díře

Dvě osobní auta se v Los Angeles propadla do obří díry v silnici.

 

Reklama

Řidiči aut v Los Angeles zažili nepříjemnou situaci, která připomínala záběry z katastrofického filmu. Během jízdy se pod dvěma vozy propadla silnice.

Článek

Silnice se propadla poté, co ji podemlela voda. Kalifornii sužují silné lijáky. Vichr porážel stromy a sloupy elektrického vedení, stovky lidí dostaly výzvu k evakuaci.

První auto spadlo do díry celé, druhému z díry vyčuhovala přední část kapoty. Ulici policisté uzavřeli. Na místě bylo několik jednotek hasičů. Podle místních médií se žádnému z řidičů nic nestalo.

Hasiči v Los Angeles oznámili, že bouře si už vyžádala dva lidské životy. Jednoho muže zabil elektrický proud, když padající strom strhl na jeho auto dráty s vysokým napětím. Druhý člověk zemřel ve voze zavaleném bleskovou povodní.

Vichr, který na některých místech dosahoval v nárazech 140 kilometrů v hodině, pokácel již stovky stromů a desítky sloupů elektrického vedení.

Kalifornie se chystá na „meteorologickou bombu“, nejhorší sérii bouří za řadu let:

Doporučení k evakuaci dostali obyvatelé stovek domovů ve městě Duarte východně od Los Angeles a v částech Camarillo Springs. Důvodem jsou obavy ze sesuvů půdy a bleskových záplav.

Reklama

Doporučované