Hlavní obsah

Silný vítr nutí organizátory olympijských her k neustálým změnám programu, ženský biatlon se pojede ve čtvrtek

Dějiště zimních olympijských her se potýká se silným větrem.Video: AP

 

Reklama

Od začátku zimních olympijských her se organizátoři potýkají se špatným počasím. Silný vítr naposledy odsunul očekávaný závod biatlonistek, kde má český tým početné zastoupení.

Článek

Olympijští rozhodčí jsou kvůli špatnému počasí nuceni odsouvat plánované závody. Silný vítr zapříčinil přesunutí dnešního závodu slalomářek na pátek, kdy se pojede také superobří slalom mužů. První kolo slalomu mělo začít ve 2:15 a na startu čekalo i české trio Martina Dubovská, Gabriela Capová, Kateřina Pauláthová.

Kvůli nepřízni počasí se ve středu neuskutečnil ani plánovaný ženský biatlon. Ten se pojede ve čtvrtek od devíti hodin. Následovat bude biatlon mužů. Ten se ale částečně kryje s naším prvním hokejovým zápasem proti Jižní Koreji. Na televizních obrazovkách ho fanoušci uvidí od druhé třetiny. Celý zápas pak ČT nabídne večer. V biatlonu se za český tým na start postaví kvarteto s Veronikou Vítkovou, Markétou Davidovou, Evou Puskarčíkovou a Jessicou Jislovou.

Rychlost větru v dějišti olympijských her dosahuje až 100 kilometrů v hodině. Přesouvání závodů je na olympijských hrách běžnou praxí, pokud budou ale komplikace s větrem pokračovat, čekají pořadatele těžké chvíle. Mark Adams - mluvčí Mezinárodního olympijského výboru, ale situaci uklidňuje, na odložené závody v programu her je podle něj stále dost času.

Aktuální dění na ZOH sledujeme v online reportáži

Reklama

Doporučované