Hlavní obsah

Simulace ukazuje, jak vypadal nejhorší měsíc v historii létání

Srovnání letecké dopravy ve střední Evropě před a po pandemii koronaviru. Po uzavření hranic klesla letecká doprava v této oblasti o více než 85 %.Video: www.eurocontrol.int

 

Reklama

Pandemie koronaviru uzemnila většinu flotil leteckých společností. Jen v Evropě se letecká přeprava propadla oproti začátku roku o více než 80 procent.

Článek

Duben 2020 byl pro letecké společnosti dosud nejhorším měsícem v historii létání.

Provoz pravidelných leteckých linek pro osobní dopravu prakticky ustal. Ve vzduchu jsou jen nákladní a repatriační lety.

Letecké společnosti přicházejí o zisky, dál ale musí platit personál, údržbu a parkování. Přičemž budoucnost je více než nejistá, většina leteckých společností počítá s tím, že až státy uvolní restrikce, budou stejně provozovat menší množství strojů.

Evropská organizace pro bezpečnost leteckého provozu odhaduje, že pokud se letecká doprava vrátí do normálu, bude to až někdy v roce 2022.

Podívejte se v úvodním videu, jak vypadala letecká doprava nad střední Evropou před koronavirou krizí a během ní. Níže se nabízí srovnání dubna 2019 a dubna 2020. Posunutím středového kurzoru na animaci se vám zobrazí zbytek mapy.

Reklama

Doporučované