Hlavní obsah

Šipky jsou na vzestupu a fanoušci po nich šílí. Pražská exhibice se světovými hvězdami se vyprodala za dva dny

Popularita šipek neustále roste. Pražská exhibice se vyprodala za dva dny.Video: Jakub Burian, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Česku jsou často brány stále spíše za hospodskou hru. Po celém světě ale popularita šipek neustále roste. Důkazem je únorová exhibice Rebel Prague Darts Masters, které se zúčastnily hvězdy světového formátu.

Článek

„Češi se strašně rádi baví a šipky jsou velká show. Lidé se chodí na šipky pobavit a k tomu mohou sledovat neskutečné sportovní výkony na pódiu. To všechno dohromady vytváří unikátní atmosféru, která láká davy,“ myslí si organizátor akce Rebel Prague Darts Masters Pavel Korda. Pražská exhibice přilákala do haly Královka řadu špičkových hráčů v čele se světovou jedničkou Michaelem van Gerwenem z Nizozemska. „Jsou to absolutní profesionálové, ale zároveň úplně normální lidé. Jsem šťastný, že se nám je sem povedlo dostat,“ dodává Korda.

Před takřka třítisícovým publikem se představil také jeden z nejlepších českých šipkařů Karel Sedláček. Devětatřicetiletý Sedláček trénuje se svým týmem Bombarďáci v kiosku, který se nachází pár set metrů od jedné z nejznámějších českých památek - hospitálu Kuks. „Byl to pro mě obrovský zážitek. I proto, že v Česku si jdeme zahrát a potrénovat po práci, řešíme spoustu jiných věcí. Naše podmínky se s těmi, které mají světoví hráči, vůbec nedají srovnávat. V Česku se šipkami rozhodně neuživíme,“ říká.

Šipky mají jednu velkou výhodu. Začít s nimi se dá prakticky v každém věku, například legendární šipkař Phil Taylor vyhrál titul světového šampiona v 52 letech. Akce jako Rebel Prague Darts Masters navíc ukazují, že v Česku dřímá obrovský potenciál. „Já nikdy nemám malé cíle. Nedávno se hrála Premier League v Berlíně, kam přišlo přes dvanáct tisíc fanoušků. Já nevidím žádný důvod, abychom v budoucnu nepřekonali klidně patnáct tisíc,“ doplňuje Pavel Korda.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované