Hlavní obsah

Situace na D1 u Brna je pekelná. Proč řidiči končí v kolonách ve městě?

Reportéři Seznamu: S reportérem Tomášem Svobodou o situaci na D1 - nejen v okolí Brna.Video: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

 

Reklama

Klíčová dopravní tepna, dálnice D1, je zřejmě nejrozkopanější v historii. Jaké problémy dělají uzavírky v moravské metropoli, popsal reportér Seznamu Tomáš Svoboda.

Článek

Situace na D1 se z pohledu řidičů nelepší. Spíš naopak. Momentálně je čekají velké potíže u Brna. Jihozápadně od města se opravuje úsek mezi 190. a 182. kilometrem, což způsobuje nekonečné zácpy přímo ve městě.

„Řidiči se snaží objíždět trasu přes město, je tam několik exitů přímo na Brno, často končí v koloně v Brně,“ popisuje situaci v rozhovoru se Sabinou Slonkovou krajský zpravodaj Seznamu Tomáš Svoboda.

Stejně jako v Praze, i Brno čeká na dokončení klíčové dopravní stavby: Velký městský okruh je i přes sliby politiků dokončený zhruba jen z poloviny.

Jak to vypadá s dopravními stavbami v Jihomoravském kraji? A čemu se v Brně smějí? Podrobnosti v rozhovoru v úvodním videu.

Rozhovor je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete sledovat každé druhé pondělí od 20:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Celý pořad Reportéři Seznamu: O knize biatlonistky Gabriely Koukalové, tristním stavu D1 i zákulisí financování Věcí veřejných.Video: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované