Hlavní obsah

Sjetý pervitinem přeskakoval zpomalovací pásy a uháněl v protisměru. Podívejte se na policejní video

Noční honička s pardubickou policií.Video: Policie ČR

 

Reklama

Se zákazem řízení a drogami v těle prchal před policisty pětatřicetiletý muž v Pardubicích.

Článek

Zběsilou noční jízdou v neděli ráno, při které přeskakoval zpomalovací pásy a často jel v protisměru, ohrožoval všechny okolo. Zastavilo jej až zábradlí a dopravní značka na cyklostezce, kam byl nakonec zahnán. Podívejte se na video z kabiny policejního vozu.

„Řidič peugeotu deset minut po třetí hodině ráno nereagoval na výzvu hlídky k zastavení a snažil se ujet. Jízdou ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní, nerespektoval rychlost ani dopravní značení, křižovatkami i ulicemi města projížděl jakoby byl stále na hlavní, několikrát jel v protisměru, přeskakoval zpomalovací pásy a v závěru se vydal na cyklostezku, kde jeho zběsilá jízda skončila nárazem do dopravního značení,” popsala honičku pardubická policejní mluvčí Eva Maturová.

Policisté se podle ní celou dobu radiostanicí domlouvali s kolegy z pohotovostního a eskortního oddělení a hlásili jim místa, kam prchající šofér odbočil. „Řidič ale kličkoval natolik, že nebylo možné odhadnout, kudy pojede a v jakém místě by mu mohli jeho jízdu, byť i pomocí zastavovacích pásů, překazit. Pásy nakonec potřeba nebyly, naboural totiž do kovového zábradlí a dopravního značení,” dodala Maturová.

Hned poté policisté pětatřicetiletého řidiče zatkli. V autě s ním jeli jeho dva kamarádi ve věku 34 a 38 let. Mladší při nárazu utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice na ošetření.

„Následně se ukázalo, že řidič má zákaz řízení motorových vozidel. Dechová zkouška byla sice negativní, ale pozitivní byl výsledek testu na látku amfetamin,” dodala policejní mluvčí. Amfetamin je nejčastěji účinnou látkou pervitinu. Podle Maturové se šofér policistům k užití drogy sám přiznal a nechal si také odebrat krev.

„Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu v případě uznání viny hrozí až dvouleté vězení,” uzavřela Maturová.

Reklama

Doporučované