Hlavní obsah

Skanska postaví v pražských Malešicích přes 900 bytů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Firma Skanska Reality postaví 10 bytových domů s více než 900 byty na území bývalého průmyslového areálu pří ulici Polygrafická v pražských Malešicích. Firma již k projektu získala územní rozhodnutí.

Článek

Projekt v Malešicích počítá s využitím 70 tisíci metry čtverečních pozemků a v domech by mělo najít domov asi 2500 lidí. „Pro tak rozsáhlý projekt samozřejmě počítáme s občanskou vybaveností, pro kterou v projektu připravíme prostory v parteru bytových domů podél prodloužené ulice Polygrafická. Kromě parku, hřiště, obchodů a služeb by zde měla vyrůst i mateřská škola. Zatím ale není jednoznačné, kdo bude jejím provozovatelem,“ uvedla mluvčí společnosti Renaty Vildomcové jsou odhadované náklady na stavbu 4,5 miliardy korun.

Průmyslový areál leží v blízkosti konečné stanice metra A Depo Hostivař, u které končí několik příměstských autobusových linek a město tam plánuje vybudovat tramvajovou smyčku, P+R parkovací dům a železniční zastávku. Firma Rail Cargo Group chtěla poblíž postavit železniční překladiště, to však kritizovali někteří obyvatelé Prahy 10, stejně jako radnice městské části a magistrát. Firma loni poté, co posudek magistrátu nedoporučil záměr schválit, požádala o zastavení posuzování vlivu projektu na životní prostředí (EIA).

Skanska Reality připravuje v Praze také velký bytový projekt Modřanský cukrovar, který bude zahrnovat 767 bytů, obchody, mateřskou školu, multifunkční halu a park. Brownfield po bývalém cukrovaru se nachází na pravém břehu Vltavy v jihozápadní části Modřan. Další bytový projekt firma připravuje ve čtyřhektarovém areálu bývalých pekáren v Michli. Plánuje tam několik domů pro až 1700 obyvatel, komerční prostory, park a školku.

Skanska patří k největším stavebním společnostem v Česku a na Slovensku. Zabývá se hlavně silničním a železničním stavitelstvím a betonovými konstrukcemi. Její dceřiné společnosti, jako je Skanska Reality, se zaměřují i na stavbu bytů a komerčních nemovitostí převážně v Praze.

Reklama

Související témata:

Doporučované