Hlavní obsah

Skateboardisté, kteří neprojdou dopingovou zkouškou, se na olympiádu nemají šanci dostat, říká Habanec

Maxim Habanec by se rád představil na letních olympijských hrách v Tokiu.Video: David Janeczek, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na příštích letních olympijských hrách se poprvé v historii objeví skateboarding. V Tokiu 2020 by tak mohl Českou republiku reprezentovat třeba i Maxim Habanec, v současnosti jeden z nejlepších českých skateboardistů.

Článek

Snowboarding se na zimní olympiádě poprvé představil v Naganu v roce 1998. V Japonsku se také poprvé představí skateboarding, a to na nadcházejících letních hrách v Tokiu.

„Zatím ještě nevím, jak bude probíhat kvalifikace. Sezona začíná až v květnu, takže věřím, že za dva měsíce budeme chytřejší,“ říká český skateboardista Maxim Habanec.

Poté, co se na olympiádu dostal snowboarding, se tento zimní sport do značné míry zprofesionalizoval. „Myslím, že tohle čeká i skateboarding. Lidé, kteří jezdí pro radost, budou tak jezdit i nadále,“ vysvětluje Habanec.

Ve videu se podívejte mimo jiné i na to, co si Habanec myslí o názorech, že skateboardisté neprojdou na olympijských hrách dopingovou zkouškou.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované