Hlavní obsah

Skiareál Hlubočky prodloužil sjezdovku o sto metrů, delší bude jeden vlek

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Zhruba o sto metrů se podařilo prodloužit prostřednictvím navážek provozovatelům sjezdovku v lyžařském areálu v Hlubočkách u Olomouce. Středisko se díky tomu nyní chystá prodloužit jeden ze dvou stávajících vleků.

Článek

Pokud získá potřebné povolení, delší sjezdovku by si měli návštěvníci areálu užít už při nadcházející zimní sezoně, řekl ČTK zástupce střediska Michal Stojmenov. Svah měl dosud zhruba 400 metrů, s novými úpravami dosáhne půl kilometru.

„Sjezdovku se nám podařilo prodloužit díky navážce, jde přibližně o sto metrů. Momentálně prodlužujeme takzvanou pomu a s tím zároveň i zasněžování a osvětlení. Prodloužení o sto metrů bude na sezonu nachystané, čekáme ještě na povolení,“ uvedl Stojmenov.

Na prodloužení sjezdovky zástupci areálu pracují od roku 2012. Tisíce tun navezených na vrchol stávajícího kopce bylo potřeba ještě dotvarovat. Část sjezdovky tak bude již hotova natrvalo, na druhé části se bude ještě pracovat, doplnil zástupce areálu. „Teď se dočkáváme dílčího úspěchu, kdy prodloužíme pomu, poté se chystáme prodloužit druhý vlek,“ doplnil Stojmenov. Do budoucna podle něj areál plánuje i výměnu jednoho z vleků za dvojsedačkovou lanovku.

Prodlužování sjezdovky v Hlubočkách se však v minulosti neobešlo bez komplikací. Na začátku roku 2018 uložila Česká inspekce životního prostředí provozovateli lyžařského areálu pokutu 350.000 korun. Při prodlužování sjezdovky pomocí stavebního odpadu podle inspekce dělal terénní úpravy i na pozemku, na kterém to nebylo stavebním úřadem povoleno. Dopustil se tak porušení zákona o odpadech, řekl tehdy ČTK ředitel oblastního inspektorátu ČIŽP v Olomouci Radek Pallós. Společnost Ski Areál Hlubočky se proti pokutě ohradila.

Areál v Hlubočkách je vzdálen zhruba 20 kilometrů od Olomouce. Areál je vyhledávaný především rodinami s dětmi, své lyžařské začátky zde absolvují prostřednictvím lyžařských škol děti z mateřských školek z celého regionu. Středisko má celoroční provoz, návštěvníkům nabízí i bobovou dráhu.

Reklama

Doporučované