Hlavní obsah

Skiareál Klínovec vybízet lidi k odchodu ze svahů nebude

Foto: Skiareál Klínovec

Ilustrační snímek.

Reklama

Největší lyžařský areál v Krušných horách Klínovec nebude lidi vybízet k odchodu ze svahů. Areál by ani nebylo možné celý oplotit. Vedení areálu se obává s příchodem jarních prázdnin velkého přílivu turistů a s tím i nepořádku.

Článek

Klínovec je oficiálně uzavřen, upozorňují na to i cedule. Na sjezdovky ale přesto zavítá denně několik desítek lidí. Návštěvníci využívají svahy k sáňkování a bobování, někteří tam i přes zákaz lyžují. Celý areál nelze kvůli jeho velké rozloze oplotit. „Nebudeme suplovat práci policie, honit někoho po kopci a vyhánět ho. Musí si to zabezpečit stát a ne my, není to v naší pravomoci,“ uvedla mluvčí Hana Hoffmanová.

Velký nával turistů očekává Klínovec se začátkem jarních prázdnin. Provozovatelé se obávají nepořádku a nedodržování vládních nařízení. „Přibývá i nepříjemných konfrontací s návštěvníky. Myslí si, že jsou na veřejném prostranství, nerespektují to, že se pohybují na soukromém pozemku,“ řekla Hoffmanová.

„Někteří lidé po sobě neuklízejí odpadky, někteří nerespektují ani to, že když jdou k výdejnímu okénku, tak si mají nasadit roušku. Pokud bychom byli v provozu, tak jsme schopni do toho zasahovat a lidi na to upozornit,“ doplnila mluvčí.

Vedení areálu stále doufá, že budou moci otevřít co nejdříve. Pravidelně tu zasněžují a upravují nový sníh, pracují také na nových bezpečnostních prvcích. Do zahájení zimní sezony investovali přes 120 milionů korun, podle mluvčí situaci nezachrání ani státní ohlašované finanční kompenzace. Vedení areálu zatím nechce propouštět své zaměstnance, ale situaci kvůli finančním výpadkům intenzivně řeší.

Reklama

Doporučované