Hlavní obsah

Skiareál na Ústecku zřejmě zřídí transparentní účet

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Skiareál Telnice na Ústecku chce zřídit transparentní účet. Vedoucí provozu areálu Ivan Soukup věří, že peníze dostane sportoviště spíš od lidí než od institucí, jako je město nebo kraj.

Článek

Areál už by nemusel kvůli vládním restrikcím proti šíření koronaviru příští rok otevřít, nyní už nebude ani zasněžovat. Sáňkaři na svahy ale mohou na své vlastní nebezpečí.

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) ve čtvrtek po mimořádném jednání vlády řekl, že zatím není možné říci, kdy se budou moci skiareály otevřít. Sezona podle něj ale není ztracená.

„Na transparentním účtu pracujeme, doufám, že o tom dnes budu mít nějakou zprávu,“ řekl vedoucí provozu areálu Ivan Soukup. Jakmile bude účet dokončen, zveřejní o tom informaci na sociálních sítích, dodal.

Středisko minulý týden plánovalo, že spustí lanovky pro běžkaře. Policie ale provozovatele upozornila na platnost usnesení, které zakazuje přepravu lidí za účelem lyžování. Telnici hrozí její konec, loni nebyl téměř žádný sníh, letos kvůli koronavirové pandemii lyžaři na svahy nemohli. „Po tomhle, co s námi udělali, to asi bude konečná,“ uvedl Soukup.

Telnice je zřejmě poslední větší skiareál v kraji, kde mohou lidé sáňkovat. Bouřňák na Teplicku sáňkování zakázal hned na začátku, Klíny na Mostecku o něco později. Soukup řekl, že lidi na uzavřené středisko upozorní, ale budou moci jezdit dál. „Nikoho vyhánět nebudu,“ dodal.

Skiareály mohly v nové zimní sezoně fungovat zatím jen mezi 18. a 26. prosincem, tehdy Telnice neotevřela kvůli nedostatku sněhu. Provoz lyžařských vleků a lanových drah pro veřejnost byl zakázán pouze v souvislosti s využíváním lyžařských tratí. Dopravní zařízení tak mohla vozit pěší. Podle nového vládního usnesení nebude veřejnost lanovky a vleky smět od soboty užívat vůbec. Příjezd do horských středisek kabinet ale nezakázal.

Reklama

Doporučované