Hlavní obsah

Sklepní scéna v Jánské ulici v Brně bude sídlem Divadla Koráb

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Středověké sklepení v Jánské ulici v centru Brna bude novým sídlem Divadla Koráb, které se věnuje hlavně tvorbě pro děti.

Článek

Divadelní provoz v domě U Tří knížat začne po uvolnění vládních opatření proti koronaviru, hrát se tam bude i pro dospělé, oznámila dnes ČTK produkční Hana Hásová.

„Nová scéna má silný genius loci původně gotických sklepů ze 13. až 14. století, které současný majitel upravil jako divadelní sál a místnosti vhodné pro koncerty a výstavy,“ uvedl Radim Koráb, principál divadla.

Kvůli večernímu programu přizvalo Divadlo Koráb ke spolupráci začínající Divadlo 3+KK, které tvoří převážně absolventi Janáčkovy akademie múzických umění. Na portálu Dramox lze zhlédnout jejich inscenaci Orten!, nově připravují představení Král kovodžínoviny aneb Vzestup a pád brněnského Gatsbyho o podnikateli Rudolfu Hošnovi.

Do sklepa mohou lidé zavítat také na některá představení Dvorního divadla Zdeňka Černína, které v prostorách sídlilo před Divadlem Koráb.

Rodiny s dětmi zhruba od tří do devíti let se mohou těšit na pohádky podle klasických předloh v neobvyklém zpracování. Uvidí například Kocoura v botách, Perníkovou chaloupku, Prince Bajaju nebo veršovanou Zlatovlásku.

Pro rodiny s dětmi se bude hrát pravidelně každou neděli dopoledne, přes týden si divadlo bude zvát mateřské školy a první stupeň základních škol. V plánu je také spolupráce s Diecézní charitou Brno a pomoc sociálně vyloučeným skupinám lidí. „Věříme, že divadlo by mělo řešit problémy společnosti nejen ve svých inscenacích, ale také vlastní aktivitou,“ doplnil Koráb.

Reklama

Související témata:

Doporučované