Hlavní obsah

Skluzavka do bídy jménem covid: Konkrétní lidé popsali svůj každodenní boj

Terén Kristiny Cirokové: Dopady koronavirových opatření na ty potřebnější z nás. Zatímco se chudé rodiny propadají do ještě větší nouze, v potravinových bankách dochází jídlo.Video: Kristina Ciroková

 

Reklama

Desetině českých domácností vypadla vlivem koronavirové krize třetina příjmů. Nejvíce to postihlo ty nejchudší rodiny. Jak se jim dnes žije? Odpovědi hledala v publicistickém pořadu Terén reportérka Kristina Ciroková.

Článek

„Situace našich klientů je ještě vážnější, než byla před koronakrizí, a už tehdy to byly velmi často opravdu velmi, velmi vážné životní situace,“ popisuje aktuální stav mediální koordinátor organizace Člověk v tísni Martin Kovalčík.

To, jak je situace vážná, dokládá i fakt, že docházejí zásoby v potravinových bankách. „Budeme schopni poskytovat potravinovou pomoc ještě tak týden, minimálně dva a potom už ta pomoc bude velmi, velmi omezena,“ říká ředitelka České federace potravinových bank Veronika Láchová.

A jak se koronakrize podepisuje na dětech ze sociálně slabých rodin? Proč se jim vzdaluje vize lepší budoucnosti? Odpovědi najdete v úvodním videu.

Další díly pořadu Terén:

Reklama

Doporučované