Hlavní obsah

Škoda Auto dodá státu vozy za tři čtvrtě miliardy, první už dostala Vězeňská služba

Škoda Auto dodá státu vozy za tři čtvrtě miliardy, první už dostala Vězeňská služba.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Automobilka Škoda Auto dodá státu v následujících dvou letech přes 1 370 automobilů celkem za 784 milionů korun. Zvítězila v tendru ministerstva financí na nákup nových automobilů. Ministerstvo v soutěži poptávalo vozidla pro deset ministerstev a jejich podřízené organizace, uvedla automobilka v tiskové zprávě.

Článek

Škoda Auto zvítězila v sedmi z osmi vypsaných kategorií. Pro každou kategorii byla již loni v září podepsána samostatná rámcová dohoda na dva roky, podle níž se bude postupovat. U každé ze sedmi smluv je stanovena maximální částka, kterou může stát vyčerpat.

Vozy může od automobilky odebrat až 139 státních institucí. Škoda bude státu dodávat modely Fabia Combi, Octavia v různých variantách, Superb, Karoq a Kodiaq.

První vozy již stát odebral, na konci ledna převzala 30 vozů Škoda Octavia Combi Vězeňská služba.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,25 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery. Zaměstnává více než 35 000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Reklama

Doporučované