Hlavní obsah

Škoda Auto plánuje do konce roku 2022 uvést na trh 30 nových modelů. Z toho třetina bude jezdit na elektřinu

Škoda Auto plánuje do konce roku 2022 uvést na trh 30 nových modelů. Z toho třetina bude jezdit na elektřinu.Video: Karolína Štuková, Shutterstock.com

 

Reklama

Mladoboleslavská automobilka plánuje uvést na trh 30 nových modelů aut do konce roku 2022. Deset z nich mají být elektromobily. Podle šéfa Škody Auto Bernharda Maiera začne firma prodávat hybridní verzi nejprodávanějšího modelu Octavia už příští rok v červnu.

Článek

Hospodářské noviny napsaly, že u minivozu Citigo bude s příchodem elektrické verze ukončena výroba s benzinovým pohonem.

Maier už dříve řekl, že Škoda Auto utratí do roku 2022 téměř 52 miliard korun za vývoj aut na alternativní pohon. Elektrické Citigo, jehož výroba v bratislavské továrně Volkswagenu začne letos na podzim, dostane podle Hospodářských novin pohon s výkonnějšími bateriemi pro dojezd až 300 kilometrů.

Škoda Auto dodá státu vozy za tři čtvrtě miliardy, první už dostala Vězeňská služba

Škoda přichází na evropský trh s elektromobily a hybridními vozy se zpožděním za výrobci, jako jsou například Tesla, BMW, Toyota, Nissan či Renault. Příčinou je především fakt, že do vývoje elektromobilů se pustil pozdě mateřský Volkswagen. Podle deníku s odkazem na interní zdroj bude výrobce tratit desítky tisíc korun. „Zákazník ale nebude chtít akceptovat výrazný nárůst cen. Automobilka tak bude raději dotovat výrobu, než aby platila pokuty,“ cituje deník svůj zdroj.

Pokuty by automobilka mohla platit, pokud by překročila limit pro vypouštěné emise u svých nových vozů. Ekologické požadavky nastavila Evropská unie.

Reklama

Doporučované