Hlavní obsah

Škoda Auto v pololetí zvýšila provozní zisk i tržby

Škoda Kamiq.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Provozní zisk automobilky Škoda Auto v letošním prvním pololetí meziročně vzrostl o tři miliony eur na 824 milionů eur (21 miliard korun). Tržby se zvýšily o 10,8 procenta na 10,2 miliardy eur (260 miliard korun). Uvedla to dnes mateřská společnost Volkswagen v tiskové zprávě o pololetních hospodářských výsledcích.

Článek

Škoda Auto podle Volkswagenu zvýšila tržby zejména díky tomu, že v rámci koncernu převzala regionální odpovědnost za Indii. Škoda Auto již dříve oznámila, že v prvním pololetí dodala zákazníkům 620 900 vozů, což je meziročně o 4,9 procenta méně. Důvodem byl čtvrtinový pokles prodeje na největším trhu, v Číně.

Ve druhém pololetí Škoda očekává růst díky novým modelům Scala a Kamiq. Nasadí i modernizovaný Superb a nový Superb Scout.

Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku, v Alžírsku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery. Zaměstnává přes 35 000 lidí a je aktivní na více než 100 trzích.

Celý koncern Volkswagen v pololetí zvýšil provozní zisk zhruba o deset procent na devět miliard eur. Jeho tržby vzrostly o pět procent na 125 miliard eur.

Reklama

Související témata:

Doporučované