Hlavní obsah

Škoda ukázala první snímek nové generace modelu Fabia

Foto: Škoda

Škoda zveřejnila první snímek čtvrté generace modelu Fabia.

Reklama

Silueta ukazuje linii střechy a proporce vozu. Nová generace vozu má přinést budoucím řidičům více prostoru v interiéru oproti původní verzi kombi. Automobilka vůz představí veřejnosti letos na jaře.

Článek

Koncern VW ji používá už roky, pro Fabii to bude premiéra – jde o platformu MQB-A0. Od té si Škoda Auto mimo jiné slibuje, že dá Fabii více místa v interiéru. Škoda Auto o tom informovala v tiskové zprávě.

Například objem zavazadlového prostoru by se měl zvýšit o dalších 50 litrů. „Díky pevnější tuhosti karoserie umožňuje platforma MQB-A0 také vylepšení v oblasti pasivní bezpečnosti a stejně tak nabízí širokou škálu moderních asistenčních systémů, které byly dosud dostupné pouze pro vozy vyšší třídy,“ uvedla Škoda Auto.

Nová generace modelu Škoda Fabia se ve světové premiéře ukáže letos na jaře.

Škoda Auto

Společnost v roce 2020 dodala celosvětově přes jeden milion aut.

Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery.

Je aktivní na více než 100 trzích. Zaměstnává téměř 39 000 lidí, z toho v Česku skoro 34 000.

Novou generaci modelu Fabia budou pohánět benzinové motory v kombinaci s manuální nebo automatickou převodovkou DSG. Škoda u motorů klade důraz na nízké emise, což jí ukládají emisní normy Evropské unie.

Dříve se spekulovalo o tom, že nová generace modelu Fabia bude již pouze ve variantě hatchback a nynější varianta kombi skončí. Podle dostupných informací však bude výroba modelu kombi zachována.

Reklama

Doporučované