Hlavní obsah

Škodlivou chemii do sebe vpravujete i dvakrát denně. Uhádnete kdy?

Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Nezdravou chemii tělu poskytujeme nejen nesprávnou stravou, ale i kosmetikou nebo například zubní pastou. Ke všemu ale existuje zdravá alternativa.

Článek

Jíl, filtrovaná voda, esenciální olej (například mátový či citronový) a případně také xylitol – březový cukr na doslazení. To jsou jediné čtyři ingredience, které jsou třeba k vytvoření domácí zubní pasty. Její výhodou je, že složení je stoprocentně přírodní a nehrozí riziko infiltrace nebezpečných chemických složek do krve. Taková zubní pasta je vhodná i pro děti, které pastu při čištění zubů často polykají. Obsažené látky se mohou dostat do krve i ve chvíli, kdy pastu nepolykáte, dásně jsou totiž ideální „bránou“ do krevního řečiště.

Samozřejmě se dá sehnat i kvalitní zubní pasta v obchodě. Eva Hájková, specialistka v preventivní, funkční medicíně a výživě, radí si vždy dobře přečíst složení, ve kterém by některé z látek měly, pro naše dobré zdraví, chybět. „Konzervanty jako parabeny, které pořád v některých konvenčních pastách najdeme, ty v pořádku nejsou. Víme, že tyto toxické látky nám narušují hormonální balanc v těle,“ říká Hájková. Opravdu potřebují naše zuby fluorid, jak tvrdí televizní reklamy? Odpovědi hledejte v úvodním videu.

Pořad Rodinka letní speciál sledujte každý všední den od 8:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované