Hlavní obsah

Škodovka si polepšila, v říjnu prodala o 10 procent víc vozů

Škoda Auto v říjnu zvýšila prodej o 10 procent.

 

Reklama

Škoda Auto zvýšila prodej v Evropě i v Rusku. A to i přesto, že propad prodejů zaznamenaly některé modely. Automobilka dodala v říjnu 107 400 vozů, meziročně o 9,7 procenta více.

Článek

Automobilka Škoda Auto navýšila prodej svých aut. V západní Evropě dodala v říjnu zákazníkům 38 300 vozů. To v porovnání se stejným měsícem předchozího roku představuje nárůst o 8 procent. V Německu, nejsilnějším evropském trhu, vzrostly dodávky zákazníkům na 14 700 vozů, meziročně o 10,7 procenta více. V Rusku pak vzrostly dodávky zákazníkům skoro o 24 procent.

Dvouciferného růstu dosáhla automobilka také v Dánsku, ve Finsku, ve Francii, Itálii, Nizozemsku, Rakousku a Norsku.

„Těší nás, že jsme i v říjnu pokračovali v pozitivním trendu uplynulých měsíců. Náš růst v Evropě a v Rusku i úspěch našich nových SUV Škoda Kodiaq a Škoda Karoq nás pro příští měsíce naplňují optimismem,” řekl člen představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast prodeje a marketingu Alain Favey.

Na domácím českém trhu dodala Škoda 8 400 vozů a meziročně tak posílila o 11,5 procenta.

Nejprodávanějším modelem zůstává i přes pokles Octavia. Automobilka jich v říjnu dodala 37 100 kusů. Meziročně je to ale o tři procenta méně. Druhým nejprodávanějším modelem je s 18 300 vozy Rapid, který zaznamenal meziroční pokles o 4,6 procenta. Model Superb naopak posílil o 4,5 procenta na 12 800 dodaných vozidel.

Škoda Auto je součástí německého koncernu Volkswagen. Provozuje tři výrobní závody v Česku. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii. V roce 2016 dodala Škoda Auto zákazníkům 1 127 700 aut, třetí rok po sobě to bylo přes milion vozů.

Reklama

Doporučované