Hlavní obsah

Škola pánevního dna v osmi minutách. Cviky, které ocení nejen ženy po porodu

Cvičení s Rodinkou: Cviky pro posílení pánevního dna.Video: Olga Šípková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pánevní dno bývá u žen po porodu příčinou mnoha problémů. A když se k tomu přidá nedostatek spánku, únava a hormonální nerovnováha, fyzická pohoda se navozuje jen stěží. Jak tyto stavy změnit, uvidíte v dalším dílu Cvičení s Rodinkou.

Článek

Správné nastavení kostí, kloubů i svalů pánve je důležité pro správnou funkci pohybového aparátu i vnitřních orgánů. Vhodné cvičení může pomoci ženám s bolestivou menstruací, s obtížemi vzniklými po porodu, se stresovou inkontinencí i s poklesem pánevního dna.

„Kde není pohyb, tam není život. Pro nás ženy je nesmírně důležité umět zacházet s pánví, je to místo, kde může vzniknout nebo dokonce vznikl nový život. Musíme o pánevní oblast včas pečovat. S různými pacientkami se setkávám i ve své praxi, většinou jde o dámy po porodu, které řeší úniky moči nebo diastázi (),“ říká Lenka Chuchutová, fyzioterapeutka a lektorka Školy pánevního dna, která se specializuje na celostní pohled na zdraví ženy.

Cviky Lenky Chuchutové najdete v úvodním videu. A také v Rodince, kterou Televize Seznam vysílá každý všední den od 9 hodin.

Reklama

Související témata:
Pánevní dno

Doporučované