Hlavní obsah

Školní dodávku v Indii srazil vlak. Nehoda si vyžádala 13 obětí

K nehodě došlo na neoznačeném přejezdu.Video: Reuters

 

Reklama

Ke srážce vlaku a školní dodávky došlo nedaleko města Kušinagar na severu Indie. Projíždějící vlak srazil dodávku na neoznačeném železničním přejezdu. Při nehodě zahynulo 12 dětí i řidič dodávky. Hlavní ministr státu Uttarpradéš nařídil vyšetřování a stanovil výši odškodného pro rodiny obětí.

Článek

Děti byly na cestě do školy, když jejich dodávku na neoznačeném železničním přejezdu srazil projíždějící vlak. Nehoda se odehrála nedaleko města Kušinagar, zhruba 200 kilometrů od Lakhnaú, hlavního města státu Uttarpradéš na severu Indie. Srážka si podle agentury Reuters vyžádala nově celkem 13 obětí, z toho bylo 12 dětí. Zahynul i řidič školní dodávky.

„Komisaři jsme již nařídili vyšetřování incidentu. Bude zkoumat, kde došlo k zanedbání a pochybení a kdo je za nehodu zodpovědný. Vláda stanovila výši odškodného na 200 tisíc rupií (zhruba 62,5 tisíce korun),” okomentoval srážku hlavní ministr státu Yogi Adityanath.

Ministr dále zmínil také to, že nehody na neoznačených železničních přejezdech jsou u nich v severním regionu Indie i přes neustálá varování stále časté. Kromě školních evidencí a nedbalosti řidiče bude tedy podle něj předmětem vyšetřování také to, jaké přesně nastaly problémy a jaká byla výše úrovně nedbalosti.

Reklama

Doporučované