Hlavní obsah

Skončil 6. ročník festivalu Beats for Love. Vítkovice se vrátily do klidu

Nejen návštěvníci, ale také interpreti byli nadšeni energií a atmosférou areálu Dolní oblasti Vítkovice.Video: Seznam.cz

 

Reklama

Šestý ročník festivalu Beats for Love po čtyřech dnech skončil. Dolní oblast Vítkovice se tak opět vrátila do klidového režimu. Díky jedinečnému industriálnímu prostředí byla atmosféra po celou dobu nenapodobitelná a reakce a dojmy fanoušků to jen potvrzují.

Článek

Hned první den se areál naplnil bezmála 25 tisíci fanoušky, což je nejvyšší číslo návštěvnosti zahajovacího dne v historii festivalu. 

Středečním headlinerem na monumentální Love stagi byl slovenský raper Kali, pro kterého bylo vystoupení na Beats for Love letos premiérou. Pochválil mimo jiné právě hlavní scénu, do které pořadatelé letos investovali dvojnásobek rozpočtu než loni a kterou zdobilo přibližně 1000 metrů čtverečních audiovizuálních efektů. 

Absolutní hvězdou prvního festivalového dne byl však Američan Roger Sanchez, který ocenil zejména spojení s fanoušky pod pódiem. „Roger Sanchez, několikanásobný best house DJ světa, řekl, že to bylo naprosto úžasné, že už v Čechách hrál, ale že tak skvělou energii, jaká panovala v Dolní oblasti Vítkovice, snad ještě nězažil. Takže nejen návštěvníci, ale také interpreti našeho festivalu jsou z tohoto místa naprosto nadšeni,” sdělil ředitel festivalu Kamil Rudolf.

„Neustále jsem si procházel areál a zjišťoval první dojmy návštěvníků. Chválili si hladký průběh u vstupu do areálu, nabitý hudební program jednotlivých scén, čisté hygienické zázemí, neexistující fronty na občerstvení a samozřejmě počasí, za to i my moc děkujeme,“ řekl Kamil Rudolf. 

V průběhu druhého dne festivalu Beats for Love několik headlinerů exkluzivně představilo svou zbrusu novou tvorbu. Publikum před hlavní stagí rozparádili především anglický Sub Focus a švédští Galantis. Tato DJ a producentská dvojka vůbec poprvé navštívila Českou republiku.

Přijela se svou novou show, kterou poprvé světu představila právě včera v Ostravě. „Byla to historicky největší produkce, jakou jsme kdy na Beats for Love dělali. Postavili jsme jim obří scénu na míru včetně všech pyrotechnických a audiovizuálních efektů,“ vyjmenovává Lukáš Ščurek, manažer hlavní stage.

Neobvyklým hudebním projektem bylo také vystoupení neslyšících tanečníků, kteří společnou choreografií odstartovali program celého dne. „Pro šestnáctiletou Sašu a sedmnáctiletého Radka bylo vystupování před lidmi zcela novou zkušeností, kterou si velmi užili. My jsme zase rádi, že jsme spojili zdánlivě vzdálené světy a ukázali, že hudba spojuje lidi bez rozdílu,“ dodal na závěr Kamil Rudolf.

Reklama

Doporučované