Hlavní obsah

Skupina Lucie chystá turné s hradeckými filharmoniky

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Poprocková skupina Lucie chystá příští rok turné s novým programem s Filharmonií Hradec Králové, dirigentem Kryštofem Markem a pěveckým sborem. Poprvé by se měl projekt představit 27. září v ostravské ČEZ Aréně.

Článek

Pro fanoušky se chystá téměř dvouhodinový průřez celou tvorbou Lucie, ke které dirigent Marek, držitel Českého lva za hudbu k filmu Masaryk, vytvořil nové symfonické aranžmá. ČTK o tom dnes za pořadatele informovala Kateřina Dědková.

Připravovaná scéna využívá nejnovější technologie z oblasti zvuku i vizuálních efektů a zároveň osvědčené divadelní principy. „Na scéně, kterou chceme fanouškům představit, jsme pracovali bezmála rok. Práce to byla náročná, ale krásná. A věříme, že to bude stát za to. Je to pro nás speciální projekt, proto chceme, aby i naši fanoušci z něj měli výjimečný zážitek,“ uvedli členové skupiny.

V rámci turné s filharmoniky se Lucie představí 27. září v ostravské ČEZ Aréně, následují show v Brně v DRFG Areně 8. října, v pardubické Enteria areně 12. října a v pražské O2 areně 20. října.

Se symfoniky Lucie spolupracovala již v roce 2002, kdy ve Státní opeře v Praze vystoupila společně s Českým národním symfonickým orchestrem s dirigentem Janem Chalupeckým a dalšími hosty. Zpívala s nimi také například zpěvačka Lenka Dusilová a doprovodil ji houslový virtuos Jaroslav Svěcený.

V Praze se Lucie naposledy představila letos 28. září na pražském Výstavišti, kde koncert populární kapely na Křižíkově fontáně zakončil festival Praha Září. Lucie vystoupila ve své nejznámější a nejúspěšnější sestavě, kterou tvoří bubeník a zpěvák David Koller, jehož místy nahrazoval jeho syn Adam, kytarista a zpěvák Robert Kodym, baskytarista P.B.Ch. (Petr Břetislav Chovanec) a klávesista Michal Dvořák.

„Letošek byl pro všechny velmi těžký. Nám ale mimo jiné rok 2020 ukázal, že bez kultury to prostě nejde. Jako by nám chyběl kus naší duše, možnost sebevyjádření, svoboda, a to nejen ta umělecká, kterou bychom si měli bezpodmínečně chránit. O to víc se těšíme, že se v roce 2021 zase vrátíme na pódium a znovu se svými fanoušky zažijeme tu ohromnou energii, která při živém vystoupení vzniká. To je zážitek, který nejde ničím nahradit,“ sdělila skupina Lucie.

Kapela Lucie vstoupila na hudební scénu první singlovou nahrávkou v roce 1988. V následujících 16 letech vydala sedm řadových studiových alb, dvě koncertní dvojalba a jeden výběr hitů. V letech 1999 až 2002 čtyřikrát získala prvenství v anketě Český slavík. Její poslední vydanou deskou je EvoLucie z roku 2018.

Reklama

Doporučované