Hlavní obsah

Největší realitní obchod roku. Penta prodala kanceláře u Hlavního nádraží v Praze

Foto: Penta

Více než čtyřmiliardový obchod patří k největším transakcím roku 2020.

Reklama

Skupina Penta prodala lukrativní kancelářský komplex, koupily ho Českomoravská Nemovitostní a Corporate Finance House Group.

Článek

Penta Real Estate prodala kancelářský komplex Churchill Square u Hlavního nádraží v Praze za více než čtyři miliardy korun. Získají jej Českomoravská Nemovitostní (ČMN) a Corporate Finance House Group (CFH). Vyplývá to z informací firem pro ČTK.

Jde podle nich o největší letošní obchod na trhu s kancelářskými nemovitostmi v České republice.

+3

Penta zahájila stavbu komplexu na nevyužitém továrním pozemku teprve před třemi lety. V roce 2018 pak začala vedle budovat rezidenční objekt. První kancelářská budova se na začátku roku 2019 stala novou centrálou společnosti Deloitte, v letošním červnu obsadila převážnou část druhého objektu společnost Fortuna Entertainment Group, která také patří Pentě.

„Původně jsme už nechtěli naše budovy v centru Prahy prodávat. Nečekaně velký zájem investorů však byl silným argumentem pro výjimku. Je znát, že investici do kvalitní architektury ve výjimečné pražské lokalitě renomovaní zájemci věří i v době koronavirové pandemie,“ uvedl ve zprávě pro média ředitel Penty Real Estate pro komerční výstavbu Pavel Streblov.

Noví vlastníci, realitní skupina ČMN v joint venture se společností CFH, už mají v Praze společnou obchodní historii. Příkladem je budova City West C1 a C2, kde sídlí společnost Vodafone na Praze 5, Crystal s VZP na Vinohradech nebo budova BLOX na Praze 6, uvádí agentura ČTK.

Největší transakci letošního roku na kancelářském trhu financovala německá banka Helaba.

Reklama

Doporučované