Hlavní obsah

Sky Tower na Novém Zélandu se zahalila do bílé barvy na počest zesnulé studentky z Británie

Sky Tower se rozzářila na počest zavražděné Britky.Video: Reuters

 

Reklama

Sky Tower v novozélandském městě Aucklandu se zahalila do bílé barvy na počest památky zesnulé studentky z Velké Británie. Zároveň se místní premiérka Jacinda Ardernová emotivně omluvila rodině a pozůstalým.

Článek

Teprve 22letou slečnu původem z Velké Británie Grace Millanovou zabili začátkem prosince na Novém Zélandu. Britská studentka vyrazila na cestu kolem světa poté, co úspěšně dokončila studium na vysoké škole.

Rodině i pozůstalým vyjádřila lítost i novozélandská premiérka Jacinda Ardernová. Při projevu nedokázala zadržet své emoce. „Jménem Nového Zélandu bych se chtěla omluvit rodině Grace. Vaše dcera tu měla být v bezpečí, ale nebyla. Je mi to moc líto,“ sdělila Ardernová.

Nyní na počest zavražděné studentky byla bílou barvou ozářena aucklandská věž Sky Tower. „Tímto momentem bychom chtěli uctít památku obětí násilí a vyjádřit tak soustrast pozůstalým,“ sdělilo vedení Sky Tower na svém facebookovém profilu.

Grace se ztratila na začátku prosince. Týden poté policisté nalezli její tělo na okraji západní části města Aucklandu. Jméno 26letého pachatele úřady nezveřejnily, ačkoliv ho policie dopadla a záhy stanul před soudem.

Reklama

Související témata:

Doporučované