Hlavní obsah

Slabozrakému ukradl telefon, pak postiženého pronásledoval a rozlámal mu brýle. Takhle tvrdě na něj zaklekli pražští policisté

Okradený se dal ze strachu na útěk, vběhl do tramvaje a odjel pryč. Doufal, že se tím agresora zbavil, ale to se nestalo. Muž se totiž za tramvají rozeběhl a dostihl ji v příští zastávce Ke Stírce. Tam došlo k dalšímu útoku na poškozeného, kterému strhl brýle a rozlámal mu je.Video: Policie ČR

 

Reklama

Policie dopadla zloděje, který před několika dny oloupil slabozrakého muže o mobilní telefon. Postiženému pak ještě rozlámal brýle. Podívejte se na video z policejní akce.

Článek

Poškozený seděl u metra Kobylisy na lavičce a v ruce měl telefon, když k němu přistoupil podezřelý, vytrhl mu ho z ruky a začal z místa odcházet. Poškozený ho doběhl, začal se s ním o telefon přetahovat a získal ho zpátky. Nicméně pak na něj útočník vytáhl nůž a opět se domáhal telefonu. Poškozený se dal ze strachu na útěk, vběhl do tramvaje a odjel pryč. Doufal, že se tím agresora zbavil, ale to se nestalo. Muž se totiž za tramvají rozeběhl a dostihl ji v příští zastávce Ke Stírce. Tam došlo k dalšímu útoku na poškozeného, kterému strhl brýle a rozlámal mu je. Pak z místa definitivně odešel.

Škoda způsobená na poškozených brýlích byla vyčíslená na 8 tisíc korun.

Kriminalisté po zveřejnění případu obdrželi několik poznatků k totožnosti podezřelého a toho se jim díky tomu podařilo zadržet. „Zadržení proběhlo na ulici za použití donucovacích prostředků, jelikož byla obava, že by podezřelý mohl být ozbrojen. To se následně potvrdilo a byl u něj nalezen nůž, se kterým byla před tím provedena zmiňovaná loupež,“ vysvětlil policejní mluvčí Jan Daněk.

Zadržený pětadvacetiletý muž se pak u výslechu k loupeži i poškození brýlí přiznal a uvedl, že to byl spontánní nápad. Následně s ním kriminalisté zahájili trestní stíhání pro trestné činy loupeže, krádeže a poškození cizí věci, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Muž má bohatou trestní minulost a momentálně je v podmínce za trestný čin loupeže a neoprávněného opatření padělání a pozměnění platebního prostředku v délce tří let s odkladem na tři roky.

Kriminalisté podali podnět na mužovo vzetí do vazby, protože by mohl uprchnout nebo se skrývat. Nemá totiž žádné stálé bydliště, hrozí mu vysoký trest a v minulosti byl již 8krát vyhlášený v celostátním pátrání.

Reklama

Související témata:

Doporučované